Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Ένα πάρτι στο παλάτι του βασιλιά




Η βασίλισσα του  χιονιού   παντρεύτηκε   τον κακό  αυτοκράτορα. Η βασίλισσα  την  ημέρα που  ήρθε  το Πάσχα  αποφάσισε  να  κάνει ένα  πασχαλινό  πάρτι. Ήθελε  να καλέσει όλους  τους κατοίκους  του χωριού. Ο βασιλιάς,  όμως,  θύμωσε  και  γι' αυτό  κάλεσε όλους τους άριστους. 
Την άλλη μέρα όλοι κατέβηκαν  στην πλατεία  για να κάνουν  το  έθιμο  τους. Ο βασιλιάς  δεν  μπορούσε, όμως, να  ακούει μουσική όλη τη νύχτα. Τα παιδιά είδαν φως στο παλάτι και πήγανε  και  εκείνοι  στον χορό,  τότε  ο βασιλιάς είδε τα παιδιά και τα κλείδωσε στον πύργο.





Όταν τελείωσε, όλοι πήγαν στα σπίτια τους. Μάλιστα ένα παιδάκι στο σπίτι του θέλησε  να φτιάξει ένα μολυβένιο στρατιωτάκι. Οι νεράιδες πήγαν και δοκίμασαν τα μαγικά τους σε ένα κοριτσάκι. Ώσπου έγινε μικρό. Το ονόμασαν Τοσοδούλα. Οι πάπιες άρχισαν να γεννάνε. Μια πάπια γέννησε ένα άσχημο παπάκι που το ονόμασε ασχημόπαπο.







Το πρωί η βασίλισσα άκουσε φωνές από τον πύργο. Ήταν ο μολυβένιος στρατιώτης που προσπαθούσε να ελευθερώσει τα παιδιά. Η βασίλισσα βοήθησε το στρατιώτη να βγάλει τα παιδιά. Η  Τοσοδούλα  ξύπνησε και όταν αντίκρισε την βασίλισσα με το μολυβένιο στρατιώτη φοβήθηκε. Μετά ήρθε ένα κοριτσάκι που ήταν μόνο του και κρατούσε σπίρτα. Ζήτησε την βοήθεια της βασίλισσας και εκείνη της έδωσε μερικά ζαχαρωτά για να γλυκαθεί. 

Ο βασιλιάς είδε την βασίλισσα να είναι με τα παιδιά που συνάντησε στον πύργο. Τότε τα κυνήγησε. Ύστερα ήρθε το ασχημόπαπο. Όλοι αυτοί κι η βασίλισσα, δέθηκαν μεταξύ τους και αποφάσισαν να πάνε κάπου μακριά και να κάνουν ένα δικό τους και πιο ωραίο πάρτι από το προηγούμενο. 





Από τους/τις: Έλενα, Ευαγγελία, Νάσια, Μαρία, Νίκη, Αδαμαντία, Αγγελική, Ανθούλα

Το παραμύθι έγραψαν τα παιδιά στο πλαίσιο του Πασχαλινού Εργαστηρίου του Άντερσεν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

Βραβείο στο Διαγωνισμό STAR Κεντρικής Ελλάδας

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024