Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 21, 2016

Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Το λεμόνι

Εικόνα
Τα παιδιά της Α' τάξης με αφορμή το ποίημα της Παυλίνας Παμπούδη, "Το Παπί", έγραψαν το δικό τους ποίημα και το τραγούδησαν. Μια φορά ένα λεμόνι είχε αρχίσει να φυτρώνει, άρχισε να κιτρινίζει και να τρώει όλο ρύζι. Έγινε πιο ζουμερό κι έπινε πολύ νερό, είχε γίνει πιο χοντρό και ακόμα πιο ξινό. Και το κάναν λεμονάδα και το πήγανε βαρκάδα.

Μια περιπέτεια στις πιο παράξενες χώρες του κόσμου!

Εικόνα
Τα παιδιά της Ε' τάξης, την ώρα των Εικαστικών, με πολλή φαντασία και λίγα σκισμένα χαρτιά δημιούργησαν φανταστικούς ήρωες κι έγραψαν μια ιστορία. Πρώτα, πήραν μια κόλλα Α4 και την έσκισαν τυχαία και ακανόνιστα. Έπειτα, παρατήρησαν το σχέδιο του χαρτιού που απέμεινε και προσπάθησαν να φανταστούν με τι έμοιαζε. Αφού βρήκαν με τι έμοιαζε το σχέδιο τους, το χρωμάτισαν ανάλογα, το κόλλησαν σε μια καθαρή κόλλα Α4 και συμπλήρωσαν το περιβάλλον της εικόνας.Τέλος από τα σχέδιά τους εμπνεύστηκαν μια φανταστική ιστορία.

To θέατρο στην εκπαίδευση

Εικόνα
Τα παιδιά της Ε΄ τάξης στο πλαίσιο των μαθημάτων των εικαστικών και της Ευέλικτης ζώνης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην εκπαίδευση (27/11) δημιούργησαν δύο αφίσες με θέμα το θέατρο.