Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 25, 2020

Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Δραστηριότητα - Η φιλική εταιρεία

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο και διαβάστε για τη Φιλική Εταιρεία και το κρυφό της αλφάβητο.  Επιλέξτε την εικόνα αριστερά και αποκρυπτογραφήστε τον μυστικό κώδικα!  http://photodentro.edu.gr/aggregator/lo/photodentro-lor-8521-11283

Μήνυμα Διευθύντριας για την 25η Μαρτίου

Aγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες, γονείς και μαθητές/τριες του Σχολείου, Μια ημέρα διαφορετική ξημέρωσε σήμερα. Δεν μπορούμε να γιορτάσουμε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 με τους μαθητές μας, όπως τη γιορτάζαμε τόσα χρόνια στο σχολείο. Η τωρινή κατάσταση μας επιβάλλει να τη γιορτάσουμε από το σπίτι, αλλά με το χέρι στην καρδιά για όλους αυτούς που πολέμησαν για την ελευθερία.

Βαθμολογία Β΄ τριμήνου

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν αποφάσεως του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ο «έλεγχος προόδου» θα παραδοθεί στους γονείς/κηδεμόνες με την έναρξη λειτουργίας των σχολείων.

Εγγραφή μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας οι εγγραφές εκπαιδευτικών και μαθητών/μαθητριών στο ΠΣΔ μπορούν να συνεχιστούν έως και την Δευτέρα 30/03/2020.

Η ακροστιχίδα της Επανάστασης

Λύνω την ακροστιχίδα της Επανάστασης. Οι λύσεις θα δημοσιευτούν αύριο.

Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, μια ηρωίδα της Επανάστασης.

        Το 1811, όταν   πέθανε ο δεύτερος της σύζυγός, η Μπουμπουλίνα ήταν 40 ετών. Είχε 7   παιδιά και ήταν πολύ πλούσια,   διότι είχε υπό τη κατοχή της πλοία, γη και χρήματα. Η Μπουμπουλίνα, έχοντας γίνει ήδη μέλος της   Φιλικής   Εταιρίας που προετοίμαζε την ελληνική επανάσταση, αγόραζε μυστικά όπλα και πολεμοφόδια από τα ξένα λιμάνια, τα οποία μετά έκρυψε στο σπίτι της. Είχε αναλάβει τον εξοπλισμό και τη συντήρηση στρατού, μόνη της, όπως έκανε και με τα πλοία της και πληρώματά   της. Έτσι τα δύο πρώτα χρόνια της Επανάστασης είχε ξοδέψει κιόλας   ολόκληρη την περιουσία της. Μ.Π. Θ.Κ.  Για το περιοδικό Ανέμη