Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

Μάγος του ΟζΤην παιδική παράσταση «Ο Μάγος του Οζ» από τη σκηνή του «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» παρακολούθησαν οι μαθητές του σχολείου μας την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου. Τα παιδιά απόλαυσαν την μαγική ατμόσφαιρα του θεάτρου και ταυτόχρονα γνώρισαν ένα από τα πιο σημαντικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο Φρανκ Μπάουμ έγραψε τον «Θαυμαστό  Μάγο του Οζ» το 1902. Πρωτοπόρο για την εποχή του, αληθινό και ουσιαστικό μέχρι σήμερα. Δίδαξε εκατομμύρια παιδιά να αγαπούν το διάβασμα και να ανακαλύπτουν τη μαγεία στα καθημερινά πράγματα της ζωής. Μέσα από βιβλία, κόμικς, θεατρικά και κινηματογραφικά  musicals, ταξίδεψε  σ’ όλο τον κόσμο.

Μια κλασσική περιπέτεια φαντασίας. «Ο Μάγος του Οζ» ανήκει στην κατηγορία των παραμυθιών που απλώνονται πέρα από το χρόνο και το χώρο, για να βάλουν φωτιά στη φαντασία και ν’ αγγίξουν τα συναισθήματα των  «παιδιών» κάθε ηλικίας.

Είναι μία φανταστική Οδύσσεια γεμάτη ταξίδια με ομορφιά, κίνδυνο και περιπέτεια. Μια ιστορία ενότητας και συμμετοχής, κοινών στόχων, που βγάζουν στο φως ότι καλύτερο έχει μέσα του κάθε άτομο.  Ένας ύμνος στο φως, το γέλιο, την ευτυχία.

Το διαχρονικό του μήνυμα ότι ο άνθρωπος έχει μέσα του τη δύναμη να μεταμορφώσει τη ζωή του όταν θελήσει να το κάνει, εξακολουθεί να αντηχεί και στην εποχή μας.
 
Πηγή: http://www.theatron254.gr