Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 18, 2022

Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Το Ουράνιο Τόξο

Εικόνα
Μία ακόμη συνδιδασκαλία των τμημάτων ΖΕΠ και των Α' και Δ΄ τάξεων και υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις κες Καράβα Φανή και Πύθουλα Ιωάννα - Ελένη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης  "Ενισχυτικές δράσεις για την καλλιέργεια σχολικής κουλτούρας σε μαθητές Ρομ". Θέλοντας να εκφράσουμε την καλλιτεχνική μας φύση με τέμπερες και τα δακτυλάκια μας φτιάξαμε πολλά ουράνια τόξα σε ανακυκλώσιμα χαρτιά. Διαχωρίσαμε τα χρώματα σε βασικά και συμπληρωματικά και ξεκινήσαμε με τη μίξη μερικών. Συνδυάζοντας το μαύρο με το άσπρο είδαμε πως φτιάχνεται το γκρι και με το κόκκινο και το κίτρινο το πορτοκαλί.  Οι μαθητές όταν δυσκολεύονταν κάπου, συνεργάζονταν μεταξύ τους και με ευχαρίστηση ολοκλήρωναν τα έργα τους. 

Γνωριμία με τη Φύση

Εικόνα
     Σήμερα, η μέρα αφιερώθηκε στη φύση. Με θέμα την ανακύκλωση αποφασίσαμε με το τμήμα ΖΕΠ και τους μαθητές της Α΄ τάξης να εξερευνήσουμε τη φύση της σχολικής μας αυλής. Παρατηρώντας για αρχή τα δέντρα και τα φύλλα τους, εντοπίσαμε το πόσο διαφορετικά είναι μεταξύ τους στο σχήμα και στο χρώμα. Ακόμα, σημειώσαμε πως μερικά δέντρα κρατάνε τα φύλλα τους όλο το χρόνο, ενώ κάποια άλλα τα ρίχνουν. Άλλα έχουν καρπούς, όπως τα κουκουνάρια που μαζέψαμε, ενώ κάποια άλλα όχι.    Μαζεύοντας υλικά από την φύση συνδέσαμε τη θεματική με την ανακύκλωση, καθώς πολλά από αυτά τα χρησιμοποιούμε σε κατασκευές και καθημερινή χρήση, όπως το χαρτί που για να φτιαχτεί χρειάζεται να κοπούν πολλά δέντρα. Με την ανακύκλωση όμως βοηθάμε και εμείς στην επαναχρησιμοποίηση του χαρτιού και στην προστασία των δασών μας.  Πηγή εικόνας: https://media.ow.gr/ow-images/2022/09/iStock-1031376298.jpg