Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 14, 2019

Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Μια τρελούτσικη παρέα

Εικόνα
Το ακουστικό παραμύθι των "Ρευμάτων Εθελοντισμού", που τα παιδιά χάρισαν στον Φάρο Τυφλών και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας.

Ζωγραφιές εμπνευσμένες από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη

Εικόνα
Η αφίσα της παράστασης

Ακούω και ζωγραφίζω

Εικόνα
Τα παιδιά της Β΄ τάξης στο μάθημα της θεατρικής αγωγής ζωγραφίζουν τη μουσική της παράστασης "Βάζουμε φτερά στο γέλιο" που ετοιμάζουν η Γ΄1 και η Δ΄ τάξη. Τα όργανα της ορχήστρας Οι μουσικοί της παράστασης Οι θεοί της Μουσικής βοηθούν το καλό να νικήσει το κακό

Τα παιδιά γράφουν για το διαχρονικό Μουσείο "Αρέθουσα"

Στο μουσείο που πήγαμε την Παρασκευή 8/3/2019 οι τάξεις Γ΄και Δ΄ είδαμε τα αγάλματα του θεού Ποσειδώνα, της θεάς Υγείας και του Θησέα. Είδαμε μερικά εκθέματα της Αιδηψού και ένα ψηφιδωτό από βότσαλα που καταλάθος το πήρε ο εκσκαφέας και το γρατζούνησε. Εκεί υπήρχαν αφίσες με την παλαιά Χαλκίδα πριν διαλύσουν τα τείχη του κάστρου. Η ξεναγός μας έδειξε κάτι φλυτζάνια και τσαγιέρες παλαιάς εποχής και μας έδειξε και κάτι αγάλματα από το ιερό της Αυλίδας χάρτινα όχι αληθινά, αλλά μας είπε ότι τα ίδια αλλά αληθινά αγάλματα βρίσκονται στο μουσείο της Θήβας. Σ.Κ. Κ.Π.