Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 28, 2023

Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Κηπουροί για μια μέρα!

Εικόνα
Με αφορμή την ημέρα της Πρωτομαγιάς, η Δ΄ τάξη μαζί με το τμήμα ΖΕΠ διοργάνωσαν μία δράση κηπουρικής στο σχολείο μας. Αντί να κόψουν τα λουλούδια και να φτιάξουν στεφανάκια, επέλεξαν να τα φυτέψουν. Με την βοήθεια των παιδιών και των υπεύθυνων εκπαιδευτικών συλλέχθηκαν κάποια λουλούδια - μερικά από τα οποία είχαν ήδη φυτευτεί από άλλους μαθητές στο σχολείο σε κοινή δράση - και ξεκίνησε η διαδικασία. Σκάψαμε, γεμίσαμε με χώμα, φυτέψαμε τα διάφορα λουλούδια και τα ποτίσαμε. Στο εγχείρημα αυτό συμμετείχε και η κα Σταματία Γιαννίτση με την Α΄ και Ε΄ τάξη. Επιπλέον, οι μαθητές κατέγραψαν στο ημερολόγιο τους τις εντυπώσεις τους!

Διατροφοπεριπέτειες στο σχολείο!

Εικόνα
Όλες οι τάξεις του σχολείου μας παρακολούθησαν εκπαιδευτική δράση μέσω τηλεκπαίδευσης  με τίτλο «Διατροφοπεριπέτειες»  από το Ινστιτούτο Prolepsis  με στόχο την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας.  Τ ο πρόγραμμα υλοποιείται  για δεύτερη συνεχή χρονιά σε 10.000 μαθητές σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως Αττική, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Δράμα, Βέροια, Πάτρα, Ρόδος , από την επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου, η οποία απαρτίζεται από διαιτολόγους – διατροφολόγους και ειδικούς προαγωγής υγείας, σε συνεργασία με παιδαγωγούς και θεατρολόγους.  Οι μικρότεροι μαθητές (Α, Β και Γ Δημοτικού) είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Χώρα των Νόστιμων Βασιλείων και μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι γεμάτο γρίφους, χρώματα και φαντασία να βρουν όλα τα κομμάτια του παζλ της υγιεινής διατροφής! Οι μεγαλύτεροι μαθητές (Δ, Ε και Στ Δημοτικού) γνώρισαν τις βασικές έννοιες της διατροφής, τις ομάδες τροφίμων, τη συχνότητα και τις αναλογίες των γευμάτων, καθώς και την ανάγκη μείωσης τη