ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ- Μια παραδοσιακή συνταγή για το περιοδικό Ανέμη
ΥΛΙΚΑ: 2 φέτες παστό μπακαλιάρο Λίγο αλεύρι Ελαιόλαδο ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ: 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 15 ml χυμό λεμόνι 3/4 κ.γ. αλάτι ½ κ.γ. ζάχαρη 330 ml μπύρα 1 αυγό ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ: 6-7 πατάτες 3-4 σκελίδες σκόρδο ½ λεμόνι 1 κ.σ. ξύδι 1 φλ. Ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο. Ετοιμάζουμε το κουρκούτι, βουτάμε τον μπακαλιάρο και τον τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ: Βράζουμε τις πατάτες για 20 λεπτά και τις τοποθετούμε στο μούλτι μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να να γίνει ομοιόμορφη η υφή της. Είμαστε έτοιμοι για να σερβίρουμε το ψαράκι μας!! ΠΗΓΗ: εκκλησία online Μ.Κ Δ.Τ.Κ.