Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Η περιπέτεια της ΤοσοδούλαςΜια φορά και έναν καιρό ήταν η Τοσοδούλα. Η  Τοσοδούλα πήγε στην θάλασσα και συνάντησε την Άριελ που της έδωσε ένα μαγικό κοχύλι. Μετά βρήκε μερικές παπαρούνες και έβαψε τα αυγά.

Ένα χταπόδι που ήταν στη θάλασσα της πήρε τις παπαρούνες και το μαγικό κοχύλι μέσα στο βυθό. Η Άριελ πήγε στο βυθό για να βρει το χταπόδι και να πάρει τα πράγματα που τους έκλεψε. Βρήκε το χταπόδι αλλά την είδε και της έστησε παγίδα. Πιάστηκε στην παγίδα και η Άριελ είδε την Τοσοδούλα που την έκλεψε το χταπόδι. Η Άριελ ελευθέρωσε την Τοσοδούλα και πήραν πίσω τα πράγματά τους.


Μετά επιτέθηκε το χταπόδι και τις κυνήγησε αλλά κρύφτηκαν στο σπίτι  της Άριελ. Το χταπόδι τους είδε να μπαίνουν από την πόρτα και πήγε στο σπίτι της Άριελ,  μπήκε από την πίσω αυλή, αλλά κατάφεραν να ξεφύγουν.

Βγήκαν στη στεριά και συνάντησαν την πριγκίπισσα με το μπιζέλι που τους βοήθησε. Άρχισαν να βάφουν τα αυγά με τα χρώματα της πριγκίπισσας και της Τοσοδούλας  και άρχισαν να φτιάχνουν λαμπάδες με τα κοχύλια που έφερε η Άριελ.


Από τους/τις: Ιωάννα-Ραφαέλα,Μαρία , Ιωάννα, Μαρία, Αργυρούλα, Δέσποινα, Πάνος

Το παραμύθι έγραψαν τα παιδιά στο πλαίσιο του Πασχαλινού Εργαστηρίου του Άντερσεν.