Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 13, 2014

Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Η Β' τάξη φτιάχνει κόμιξ!

Εικόνα
Οι μαθητές της Β' τάξης, στο πλαίσιο του σχεδίου εργασίας "Μ' ένα στίχο οδηγό στης τέχνης τον κόσμο τριγυρνώ" και με αφορμή την ενότητα του βιβλίου της γλώσσας «Στον κόσμο των κόμικς» εικονογράφησαν σαν κόμικς το ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου "Οι πέντε ποντικοί". Τα παιδιά, αφού άκουσαν και τραγούδησαν το μελοποιημένο ποίημα, έγραψαν τους διαλόγους και   εικονογράφησαν την ιστορία.

Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο Χαλκίδας

Εικόνα
Οι μαθητές της Γ΄ τάξης την Τετάρτη 12-3-2014 στο πλαίσιο του σχεδίου εργασίας "Για μιαν Ελένη" επισκέφθηκαν μαζί με τις εκπαιδευτικούς Μαγδαληνή Μαμασούκα και Ευσταθίου Φωτεινή το Αρχαιολογικό Μουσείο της Χαλκίδας. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στην αίθουσα του μουσείου και παρατήρησαν τα εκθέματα. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στα εκθέματα της μυκηναϊκής περιόδου,  τα οποία τα παιδιά συνέδεσαν με όσα είχαν μάθει στο μάθημα της ιστορίας και στον μύθο του Τρωικού πολέμου.