Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 1, 2019

Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Γεύμα αγάπης!

Εικόνα
Με μία ακόμη δράση αγάπης υποδέχθηκαν την Μ. Εβδομάδα οι μαθητές του σχολείου μας. Οι εθελοντές της Ε' τάξης την τελευταία μέρα πριν τις πασχαλινές διακοπές ανέλαβαν  να μοιράσουν τα φαγητά που τις προηγούμενες μέρες είχαν μαγειρέψει στο σχολείο τους οι γονείς και οι συμμαθητές τους. Αποδέκτες του "γεύματος αγάπης" ήταν οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Συσσιτίου του Δήμου Χαλκιδέων, καθώς και οι σπουδαστές του Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου που στεγάζεται στον ίδιο χώρο. Τα παιδιά, όμως, δεν έμειναν εκεί. Αφού συνομίλησαν με τους υπεύθυνους των δομών και μοίρασαν τις ευχετήριες κάρτες και τις μερίδες οργάνωσαν αυθόρμητα ένα μικρό "γλέντι" με τραγούδι και χορό παρέα με τους πολύ μεγαλύτερους σε ηλικία αλλά συνομήλικους σε κέφι σπουδαστές του Ειδικού ΕΠΑΛ.

Στο Γηροκομείο για το Πάσχα

Εικόνα
Μία ακόμη δράση οργάνωσαν στο Γηροκομείο Χαλκίδας οι μικροί μας εθελοντές. Την Παρασκευή 19/4/2019 πήραν τον "Λάζαρό" τους και μαζί με τις δασκάλες και τη διευθύντρια του σχολείου επισκέφθηκαν τους ηλικιωμένους φίλους τους. Αυτή τη φορά σκοπός ήταν να "προετοιμάσουν" τη Μ. Εβδομάδα. Διάβασαν, λοιπόν, περικοπές από τα Ευαγγέλια και ποιήματα που βρήκαν από το βιβλίο των Θρησκευτικών της Γ΄ τάξης, έψαλαν τα κάλαντα του Λαζάρου και ύμνους της Μ. Εβδομάδας. Παρόντες στη δράση ήταν και αρκετοί γονείς, καθώς και ο πατέρας Συμεών, υπεύθυνος του Γηροκομείου, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τα παιδιά, εξήρε την πρωτοβουλία τους και τη συνεχή τους παρουσία στον χώρο και τους μίλησε για το νόημα των Παθών και της Ανάστασης του Κυρίου. Τα παιδιά έφυγαν ανανεώνοντας το ραντεβού τους για άλλη μία δράση τους επόμενους μήνες.

Μαγειρεύω για σκοπό

Εικόνα
 Σε κουζίνα μετατράπηκε η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας την Τετάρτη 17 Απριλίου.  Γονείς δάσκαλοι και μαθητές (Β', Γ', Ε' τάξεις) έγιναν "μάγειρες αγάπης" και προετοίμασαν ένα γεύμα για το Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Χαλκιδέων και τους σπουδαστές του Ειδικού ΕΠΑΛ. Τις συνταγές είχαν επιλέξει και γράψει στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας τα παιδιά του Γ΄1 τμήματος, ενώ τα ψώνια είχαν κάνει την προηγούμενη μέρα οι εθελοντές της Δ΄ τάξης. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας και φυσικά φροντίσαμε να φοράμε τα γάντια, τους σκούφους μας και τις ποδιές μας.  Στο τέλος της δράσης δεν παραλείψαμε να απονείμουμε  το "Βραβείο Εθελοντή" στις μητέρες και τις γιαγιάδες μας, οι οποίες συμμετείχαν και ανέλαβαν και το ψήσιμο των φαγητών. Ανάλογη δράση πραγματοποίησε, μετά από πρόσκλησή μας, την ίδια μέρα το 4ο νηπιαγωγείο, το οποίο βρέθηκε μαζί μας. Όσα από τα υλικά περίσσεψαν τα χαρίσαμε στο συσσίτιο του "Σπιτιού Γαλήνης" της ενορίας μας.

Ευχαριστούμε Σκλαβενίτη!

Εικόνα
Με δύο μεγάλες ζωγραφιές είπαν "ευχαριστώ" οι μαθητές του σχολείου μας στους υπεύθυνους του σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, και χάρισαν μία δωροεπιταγή αξίας 80 ευρώ, με την οποία καλύφθηκαν όλα τα έξοδα για την παρασκευή του γεύματος που μοίρασαν τα παιδιά στο Κοινωνικό Συσσίτιο και το Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο στις 19/4/2019.  Ευχαριστούμε Σκλαβενίτη!