Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 26, 2023

Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Knowledge Protects - Πολύγλωσσες αφίσες

Εικόνα
Μία από τις διασχολικές δραστηριότητες που έπρεπε να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της e - twinning δράσης ήταν η δημιουργία πολύγλωσσων ψηφιακών αφισών από τις τέσσερις ομάδες σχολείων, που είχαν δημιουργηθεί.  Κάθε σχολείο συμπλήρωνε την αφίσα με εκφράσεις ή συνθήματα καθένας σχετικά με τον διαδικτυακό εκφοβισμό στη γλώσσα του.  Γ τάξη Η Γ τάξη συμμετείχε με την Ομάδα 1 και τη δημιουργία της παρακάτω αφίσας τονίζοντας πως οι μαθητές δεν πρέπει να φοβούνται και να ντρέπονται που δέχονται διαδικτυακό εκφοβισμό. Καταλαβαίνουν ότι πρέπει να πουν τι τους συμβαίνει και να ζητήσουν βοήθεια από ενήλικες, την οικογένεια ή τους δασκάλους τους. Δ τάξη και ΖΕΠ Η ΄Δ τάξη και το ΖΕΠ συμμετείχαν στην Ομάδα 3 και μέσα από τις συνεργατικές διδασκαλίες, συζητήσανε για τα τρία άτομα που εμπλέκονται σε μια υπόθεση διαδικτυακού εκφοβισμού. Αυτά είναι τα 3Θήτα : Θ ύτης, Θ ύμα και Θ εάτης. Ο Θύτης είναι το άτομο που προκαλεί πρώτο το περιστατικό εκφοβισμού, το Θύμα είναι αυτός που δέχεται τον εκφοβισμό και

Πρόγραμμα "Το χαρτί του μέλλοντος μας"

Εικόνα
Το σχολείο μας φέτος συμμετείχε στη δράση ανακύκλωσης «Το Χαρτί του Μέλλοντός μας - Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία» που πραγματοποίησε το ΙΤΥΕ Διόφαντος και συνεργαζόμενοι φορείς. Μέσα στη χρονιά οι μαθητές έκαναν συστηματική και οργανωμένη ανακύκλωση σχολικών και εξωσχολικών βιβλίων, τετραδίων και φωτοτυπικού χαρτιού για τη συγκεκριμένη δράση, στο πλαίσιο του γενικότερου προγράμματος ανακύκλωσης (πλαστικού, μπαταριών και τροφών) του σχολείου. Με την διαδικασία αυτή οι μαθητές αφυπνίστηκαν και ενδυνάμωσαν την οικολογική τους συνείδηση. Προς το τέλος και πριν την λήξη του σχολικού έτους οι μαθητές με ομαδικότητα και συνεργατικότητα έφτιαξαν μία αλυσίδα και μετέφεραν τα ανακυκλώσιμα βιβλία στον ειδικό Μεγασάκο, ώστε να είναι έτοιμος για παράδοση. Το σχολείο σύλλεξε πάνω από 1 τόνο βιβλία.  Μπράβο στα παιδιά του σχολείου μας για την προσπάθεια τους αυτή!