Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Γραφή Braille με καπάκια

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία (3Δεκεμβρίου) παρουσιάστηκαν στα παιδιά διαφάνειες προκειμένου να γνωρίσουν όλες τις μορφές αναπηρίας. Συγχρόνως, παρακολούθησαν βίντεο με μελέτη περίπτωσης και διεξήχθη συζήτηση με απώτερο σκοπό τον προβληματισμό, την εξαγωγή συμπερασμάτων και εν τέλει την εφαρμογή στάσεων και αντιλήψεων αποδοχής, κατανόησης και σεβασμού σε κάθε τι «διαφορετικό». Τέλος, αφού διαπιστώσαμε πως σε πολλά σχολικά βιβλία υπάρχουν εικόνες με το ελληνικό αλφάβητο των κωφών αλλά όχι με το αλφάβητο της γραφής Braille για άτομα με προβλήματα στην όραση, αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα δικό μας αλφάβητο. Έτσι,  χρησιμοποιήσαμε καπάκια από την ανακύκλωση και απεικονίσαμε «ανάγλυφα» τα γράμματα.
 
Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε προέρχεται από https://www.teachingtherapy.com/2018/11/braille_21.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων