Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 2, 2019

Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Επίσκεψη στο μουσείο Αφής

Εικόνα
Την Τετάρτη 29 Μαΐου οι μαθητές/τριες του σχολείου μας επισκέφθηκαν το μουσείο Αφής στην Καλλιθέα, στο πλαίσιο του προγράμματος Νοιάζομαι και Δρω. Οι ξεναγοί, αρχικά, συζήτησαν με τα παιδιά ζητήματα σχετικά με την τύφλωση και τόνισαν τη σημασία της αφής στην αισθητηριακή εμπειρία των μη βλεπόντων. Έπειτα, με την καθοδήγηση των ξεναγών, οι μαθητές/τριες μπήκαν στον ρόλο των οδηγών. Τότε, τους δόθηκε η ευκαιρία να περιηγηθούν στα μοναδικά εκθέματα του μουσείου ( πίστα αντίγραφα των πρωτοτύπων) και να ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία αγγίζοντάς τα. Τέλος, ήρθαν σε μία πρώτη γνωριμία με το αλφάβητο Braille. Βιώνοντας ένα μέρος της πραγματικότητας των συνανθρώπων τους με προβλήματα όρασης τα παιδιά συνειδητοποίησαν όχι μόνο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά, κυρίως, πως και τα άτομα αυτά μπορούν να αποκτήσουν τις ίδιες εμπειρίες και προσλαμβάνουσες, όπως όλοι, με έναν διαφορετικό τρόπο. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την επίσκεψη αυτή και σίγουρα βίωσαν κάτι μοναδικό και α

Οι χελιδονοφωλιές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας θα ξαναζωντανέψουν και φέτος

Εικόνα
     «Το δέκα το καλό», το σχολείο μας, είναι διαφορετικό από τ’ άλλα. Οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι γονείς είναι δεκτικοί στη διαφορετικότητα, με διαπολιτισμική νοοτροπία, με δράσεις εθελοντισμού για τον άνθρωπο και τη φύση.    Η φύση στο σχολείο μας οργιάζει την άνοιξη. Ο βοτανόκηπος  μας μοσχοβολά, τα δέντρα σκιάζουν τα παιχνίδια και τα όνειρα των μαθητών.    Οι χελιδονοφωλιές στα μπαλκόνια, χρόνια τώρα, σφύζουν από ζωή. Τα χελιδόνια μας επιστρέφουν κάθε άνοιξη και τα τιτιβίσματά τους συντροφεύουν τις φωνές των παιδιών και των δασκάλων.

Ένα ποίημα για το καλοκαίρι

Παραλία, κουβαδάκι να κρατώ τον αδερφό μου από το χεράκι κι εύχομαι σε όλους σας καλό καλοκαιράκι! Ν. Αν. Γ1 τμήμα

Από το Χαμόγελο του Παιδιού

Εικόνα