Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 5, 2019

Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Οργάνωση Βιβλιοθήκης

Εικόνα
Πριν λίγο καιρό οι εθελοντές του σχολείου μας πραγματοποίησαν την πρώτη δράση του προγράμματος "Νοιάζομαι και Δρω" στον άξονα της "Βιβλιοφιλίας". Τα παιδιά της Γ', Δ΄ και Ε΄τάξης μαζί με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς της δράσης και την κοινωνική λειτουργό του σχολείου καθάρισαν και οργάνωσαν τη βιβλιοθήκη. Αρχικά καθάρισαν και χώρισαν τα βιβλία σε κατηγορίες. Επιδιόρθωσαν όσα από αυτά μπόρεσαν και τακτοποίησαν τις εγκυκλοπαίδειες ανά είδος. Έπειτα, οργάνωσαν τα λογοτεχνικά βιβλία ανά ηλικίες και δημιούργησαν ομάδες με τα θρανία του χώρου, ώστε να λειτουργήσει και ως αναγνωστήριο και χώρος εργαστηρίων. Επιπλέον, τα παιδιά της Ε΄ ανέλαβαν να γράψουν  τον κανονισμό λειτουργίας και να τον μοιράσουν στους συμμαθητές τους, ενώ είναι και υπεύθυνοι για τον δανεισμό βιβλίων. Επόμενο βήμα είναι να εμπλουτιστεί η βιβλιοθήκη μας με νέους και σύγχρονους τίτλους βιβλίων.

Ακροστιχίδα στην ιστορία από τη Γ΄ τάξη

Μετά από την ομιλία της κας Καραπασχαλίδου (4/2/2019) τα παιδιά του Γ1 έφτιαξαν μια ακροστιχίδα για το όνομα τη0ς θεάς Άρτεμης. Τι λέτε; Μπορείτε να την λύσετε; (Οι λύσεις σε λίγες μέρες σε επόμενη ανάρτηση!) Η ΑΚΡΟΣΤΙΧΙΔΑ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΗΣ Α ... ... ... ... ...                     Ο τόπος που συγκεντρώθηκαν οι Αχαιοί για να πάνε στην Τροία. Ρ ... ... ....                            Το νερό στα αρχαία (αντίστροφα) Τ ... ... ... ... ... ...                  Ο πόλεμος Αχαιών και Τρώων. Ε ... ... ... ...                         Το ιερό ζώο της Άρτεμης Μ ... ... ... ... ... ... ... .... ...   Οι πολεμιστές του Αχιλλέα. Η ... ...                                 Θεά που υποστήριζε τους Αχαιούς. Σ ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...  Οι πέτρες που ανοιγόκλειναν.