Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 6, 2023

Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Dancing with the words of our place - Γνωρίζοντας τα σχολεία μας!

Εικόνα
Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Google Earth τοποθετήσαμε τα συνεργαζόμενα σχολεία του e - twinning project: Dancing with the words of our place στον χάρτη. Μπορείτε να περιηγηθείτε μέσω του συνδέσμου: https://earth.google.com/web/@40.16358872,14.99409902,-2.94215727a,2578099.45291745d,30y,0h,0t,0r/data=MikKJwolCiExLXhOVkJSVVlCQVllbVZGWWJiaXRBYVdrRWhKTm8xTTcgAToDCgEw?authuser=0 Επίσης, παρακάτω θα βρείτε το Linoit "Γνωριμία των Σχολείων". Εκεί ο καθένας μας επισύναψε φωτογραφίες, βίντεο, σχέδια ή οτιδήποτε άλλο κατάλληλο για την γνωριμία με το σχολείο.  http://linoit.com/users/Fani_Karava/canvases/Our%20Schools%27%20Introduction

Οι ρίζες μας

Εικόνα
Ας γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον! Οι μαθητές του ΖΕΠ και της Δ΄ τάξης, έπειτα από συνεντεύξεις που πήραν από τις οικογένειες τους, προσπάθησαν να κατασκευάσουν τα γενεαλογικά τους δέντρα. Με διάφορα υλικά δημιούργησαν μοναδικά κολάζ και στην πορεία επέλεξαν πως θα παρουσιάσουν την οικογένεια τους. Μέσα από την διαδικασία αυτή οι μαθητές εξασκήθηκαν στη γλώσσα, στη γραφή και στη δημιουργία κειμένων. Ακόμα, οι μαθητές μας χρησιμοποιώντας το ατομικό τους avatar αφηγήθηκαν και ψηφιακά εν συντομία την ιστορία της οικογένειάς του. Ας ακολουθήσουμε τους παππούδες τους και τους γονείς τους στον χάρτη! Η εργασία είναι μέρος του project  Οι δΡόμοι μας,  το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πανελλήνιου διαγωνισμού  Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου .  Επιπλέον,   αποτελεί μέρος του σχεδίου δράσης της σχολικής μονάδας  Ε νισχυτικές δράσεις για την καλλιέργεια σχολικής κουλτούρας σε μαθητές Ρομά   και είναι εγκεκριμένο πρόγραμμα  e - Twinning.