Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 15, 2020

Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Άρθρα για το καλοκαίρι - για το περιοδικό Ανέμη

Σκεφτόμαστε θέματα για το καλοκαίρι! Μπορεί το σχολείο να είναι κλειστό, όμως η ομάδα λειτουργεί ακόμη. Γράψτε τα άρθρα σας (βιβλιοπαρουσιάσεις, ακροστιχίδες, καλοκαιρινά ποιήματα, προτάσεις για εκδρομές, παρουσιάσεις για αξιοθέατα ή ότι άλλο σκεφτείτε) και στείλτε τα στο mail to10tokalo@gmail.com

Βιβλιοπαρουσίαση Ρωμαίος και Ιουλιέτα

Βιβλιοπαρουσίαση για το περιοδικό Ανέμη Τίτλος βιβίου: Ρωμαίος και Ιουλιέτα Συγγραφέας : Ουίλιαμ Σαίξπηρ Εκδόσεις: Άγκυρα Ήρωες : Γέρο -Μοντέγος ,Πρίγκιπας Έσκαλος, Κόμης Πάρης, Μπενβόλιος, Ρωμαίος , Μερκούτιος, Αδελφός Λαυρέντιος, Μητέρα Ιουλιέτας, Αδελφός Ιωάννης, Γέρο- Καπουλέτος, Ιουλιέτα, Παραμάνα Ιουλιέτας, Τυπάλδος Πλοκή με λίγα λογία : Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα είναι ερωτευμένοι. Οι οικογένειές τους , όμως , είναι άσπονδοι εχθροί . Στη μεσαιωνική Βερόνα, με τις μονομαχίες , τα μυστικά και τα μαγικά γιατρικά, η απελπισμένη ερωτική ιστορία τους θα έχει τραγικό τέλος. Βαθμολογία: 9/10 Αρνητικά σχόλια: Σε αυτό το βιβλίο δεν μου άρεσε το γεγονός ότι αφού πεθάνει ο Ρωμαίος και μετά από λίγη ώρα ξυπνά η Ιουλιέτα, αντί να ζήσει καρφώνει το μαχαίρι στην καρδιά της. Το καταλαβαίνω ότι τον αγαπούσε πολύ αλλά: «Βρε κοπέλα μου, ζήσε και ας μην βρεις ποτέ άλλον που να σου αρέσει όσο ο Ρωμαίος!!» Δ.Κ.

Ο κήπος των ευχών

Εικόνα
  Την Παρασκευή 28/2/2020 ηλιοτρόπια της δράσης για την ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου, "Ο κήπος των ευχών", που έλαβε χώρα  στην αίθουσα «Αριστοτέλης» του δημαρχείου Χαλκίδας «μεταφυτεύτηκαν» στους κήπους του σχολικού μας κτηρίου. Ευχαριστούμε την κυρία Ματίνα Κυριάκου για την προσφορά των λουλουδιών της δράσης. 

Με αφορμή μια καταιγίδα

Εικόνα
Με αφορμή μια ξαφνική βροχή τα παιδιά του Δ1 ζωγράφισαν κι έγραψαν ιστορίες για καταιγίδες.    

Ζωγραφίζουμε την Παναγία

Εικόνα
Από το μάθημα των Θρησκευτικών της Δ΄ τάξης: