Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 7, 2019

Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Εκδήλωση για την ανακύκλωση

Εικόνα
Το σχολείο μας έλαβε πριν λίγο καιρό μία χορηγία στο χορηγία επαναχρησιμοποιούμενων μπουκαλιών στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος "Νοιάζομαι και Δρω". Τα μπουκάλια μοιράστηκαν στο σύνολο των μαθητών του σχολείου στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης για την ανακύκλωση και ειδικότερα για την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για τη μείωση χρήσης του πλαστικού στην καθημερινή μας ζωή. Δείτε τι έγραψαν τα παιδιά σχετικά με την εκδήλωση: "Τα μαγικά μπουκάλια  της βοήθειας" Τα μπουκάλια είναι μαγικά, γιατί μας βοηθούν να βοηθάμε το περιβάλλον. Μας τα χάρισαν γιατί με το πρόγραμμα Νοιάζομαι και Δρω βοηθήσαμε τους ανθρώπους και το περιβάλλον.                Σήμερα οι εθελοντές της Β΄και της Γ΄2 τάξης μάς παρουσίασαν μία εκδήλωση για την ανακύκλωση. Μας έδειξαν τρόπους να μειώσουμε τα σκουπίδια μας κι έτσι να σεβόμαστε  τη φύση. Μάθαμε καινούργια πράγματα, όπως ότι τα καλαμάκια δεν ανακυκλώνονται και ότι κάνουμε οικονομία στην ενέργεια με την ανακύκλωση. Στο

Κατασκευή αφισών για την εκδήλωση της ανακύκλωσης

Εικόνα
Οι μαθητές της τάξης υποδοχής κατασκευάσαμε αφίσες για την προώθηση της ανακύκλωσης. Η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστική. Πολύ ενδιαφέρουσα μας φάνηκε η αναζήτηση και η καταγραφή πληροφοριών σχετικά με το πόσο χρόνο «ζούνε» τα σκουπίδια μας. Ακόμη, μας άρεσε πάρα πολύ που κόψαμε, κολλήσαμε και γράψαμε για τις καλές συνήθειες που πρέπει όλοι να αποκτήσουμε για να σώσουμε τον πλανήτη. Μερικές μέρες μετά, στην εκδήλωση του σχολείου οι αφίσες μας παρουσιάστηκαν και νιώσαμε πολύ περήφανοι! Ρεύματα Εθελοντισμού (Η εκπαιδευτικός και τα παιδιά του Τμήματος Υποδοχής)