Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 11, 2019

Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Τα "Πουλιά" πέταξαν στον κήπο μας

Εικόνα
Τα κοστούμια και τα σκηνικά (η σκευή, όπως λέγονται κανονικά) για την παράστασή μας ολοκληρώθηκαν! Προκειμένου να δημιουργήσουμε το αρχείο για το φεστιβάλ, τα φωτογραφήσαμε στον κήπο του σχολείου μας. Θαυμάστε τα!

Απόκριες στο 10ο

Εικόνα
Την Παρασκευή 8/3/2019, το 10 ο χόρευε σε ρυθμούς καρναβαλιού. Τις δύο τελευταίες ώρες η αυλή μας μετατράπηκε σε απέραντο αποκριάτικο πάρτι! Χορέψαμε, τραγουδήσαμε και παίξαμε. Μάλιστα, η διευθύντρια μας η κ. Ζωή μας είχε ετοιμάσει μια έκπληξη.   Είχαμε τον δικό μας καρνάβαλο! Και επειδή δεν ξεχνάμε την ταυτότητά μας ως εθελοντές που προστατεύουν το περιβάλλον τον καρνάβαλο δεν τον κάψαμε, αλλά τον ανακυκλώσαμε…

Αποκριάτικο εργαστήριο βιβλιοφιλίας

Εικόνα
       Ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε τις Απόκριες είναι διαβάζοντας, ζωγραφίζοντας και χορεύοντας!  Αυτό σκέφτηκαν οι εθελοντές της Β΄ τάξης και αποφάσισαν να στήσουν ένα αποκριάτικο εργαστήρι βιβλιοφιλίας. Επισκέφθηκαν, λοιπόν, το 4ο νηπιαγωγείο Χαλκίδας για να δείξουν στους μικρούς τους φίλους πώς γίνεται  να ζωντανέψει ένα βιβλίο μπροστά στα μάτια τους.      Αρχικά, έγινε η γνωριμία των παιδιών κι έπειτα  με αυτοσχεδιασμούς και διαδραστικό τρόπο οι εθελοντές διηγήθηκαν την ιστορία του Αρλεκίνου από το ομώνυμο βιβλίο της Ζωρζ Σαρή. ακολούθησε ανάγνωση και παράλληλη δραματοποίηση του παραμυθιού 'Αρλεκίνος'. Έπειτα, όπως οι μασκαράδες στη Βενετία, χόρεψαν και διασκέδασαν όλα μαζί με αποκριάτικα τραγούδια!     Το δεύτερο μέρος του εργαστηρίου περιελάμβανε κατασκευές και ζωγραφική. Αφού χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, επέλεξαν την κατασκευή τους. Η πρώτη ομάδα επέλεξε να ζωγραφίσει τον ήρωα του παραμυθιού, τον 'Αρλεκίνο'. Η δεύτερη ομάδα θέλησε να τον σχ

Επίσκεψη στο διαχρονικό Μουσείο "Αρέθουσα"

Εικόνα
        Την Παρασκευή πριν το τριήμερο της Αποκριάς οι εθελοντές της Γ΄ και Δ΄ τάξης επισκέφθηκαν το διαχρονικό μουσείο "Αρέθουσα". Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν διπλός: να γνωρίσουν το νέο Μουσείο και τα εκθέματα που εκτίθενται σε αυτό, αλλά και να μιλήσουν με την υπεύθυνη αρχαιολόγο που τους ξενάγησε την πιθανότητα να εκθέσουν στο μέλλον στην πτέρυγα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τις μακέτες τους.        Οι μαθητές και οι μαθήτριες απόλαυσαν την επίσκεψη, έκαναν εύστοχες παρατηρήσεις και ερωτήσεις και γνώρισαν καλύτερα την ιστορία του τόπου τους. Παράλληλα, έδωσαν φωτογραφίες από τα έργα τους στην αρχαιολόγο και πήραν την υπόσχεση ότι στο μέλλον θα μπορέσουν να συνεργαστούν με την εφορία αρχαιοτήτων για την προώθηση του πολιτισμού της πόλης, μέσω των δράσεων που οργανώνουν στο σχολείο μας.