Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 9, 2019

Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Αποστολή εξετελέσθη!

Εικόνα
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι βοήθησαν να συγκεντρωθούν 7 κούτες με είδη πρώτης ανάγκης για το Χαμόγελο του Παιδιού  

Βιβλιοπαρουσιάσεις μαθητών - Γ΄2

Εικόνα
  Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου (2 Απριλίου) και του προγράμματος φιλαναγνωσίας  που κάνουμε στην ευέλικτη ζώνη οι μαθητές παρουσίασαν στην τάξη τα αγαπημένα τους βιβλία. Έγραψαν λίγα λόγια και κάποιες πληροφορίες για το αγαπημένο τους βιβλίο και συνόδεψαν την παρουσίασή τους με μια ζωγραφιά. Το χάρηκαν ιδιαίτερα καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουν στους συμμαθητές τους για τα βιβλία τους και να τους παρακινήσουν να τα διαβάσουν κι αυτοί. Η δασκάλα της τάξης

Απολογισμός Δράσης καθαρισμού Υδροβιότοπου

Σημαντικό έργο καθαρισμού επιτέλεσαν οι εθελοντές μας στον Υδροβιότοπο Ψαχνών. Σύμφωνα με την καταγραφή που λάβαμε από τους Εθελοντές Δύτες του  Thalassa Diving Academy οι δυο ομάδες δράσεις, 150 παιδιά και ενήλικες, συγκεντρώσαμε από βυθό και ακτή για ανακύκλωση τα παρακάτω: Πλαστικά μπουκάλια 360 τεμάχια Λάστιχα αυτοκίνητου 2 τεμάχια Μπουκάλια αλουμινίου 48 τεμάχια Σακούλες πλαστικές 32 τεμάχια Φελιζόλ 28 τεμάχια Μπουκάλια γυάλινα 12 τεμάχια Φύλλο πολυεστέρα 1 τεμάχια Η καταγραφή θα σταλεί στο Project Aware, στο δίκτυο Μεσόγειος SOS, το οποίο κάνει μελέτες και κρατεί στατιστικές για την προστασία του περιβάλλοντος. Το πιο ευχάριστο, όμως, στη  δράση μας είναι ότι οι δύτες βρέθηκαν υποθαλάσσια σε ένα μεγάλο λιβάδι από ζωντανά άτομα Πίνες, είδος που βρίσκεται υπό εξαφάνιση στη Μεσόγειο. Τα Ρεύματα Εθελοντισμού χαιρόμαστε που συμμετέχουμε ενεργά για ένα καθαρότερο περιβάλλον!

Μαγειρεύω για σκοπό

 Βάζουμε τις συνταγές, βάζετε τη διάθεση;  Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές μαγειρεύουμε για το Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου μας. Φορέστε σκούφους, ποδιές και γάντια κι ελάτε να προσφέρουμε όλοι μαζί ένα γεύμα αγάπης σε όσους το έχουν ανάγκη. Μαζί μας και το 4ο νηπιαγωγείο! Τετάρτη 17/4/2019, ώρα 10 -12, προαύλιο νηπιαγωγείου Όσοι μπορείτε να φέρετε μαγειρικά σκεύη, ενημερώστε τις υπεύθυνες της δράσης: κα Ματούλα, κα Μάγδα, κα Βασιλική Ξανθοπούλου, κα Μαρία.