Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 23, 2023

Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

"Knowlegde Protects" - 1η Διαδικτυακή Συνάντηση Εκπαιδευτικών

Εικόνα
Στο πλαίσιο του προγράμματος "Knowlegde Protects", η ιδρυτής Lika Sartania και συνιδρύτρια Sevinc Kilic διοργάνωσαν την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς με σκοπό να μας καλωσορίσουν και να μας πληροφορήσουν για το περιεχόμενο,  τους στόχους και τις αρχικές δραστηριότητες που πρέπει να υλοποιηθούν.

Γιορτή της Κρέπας

Εικόνα
Οι μαθητές της Έ και της ΣΤ΄ τάξης γίνονται μικροί chefs και απολαμβάνουν το πιο νόστιμο γαλλικό έθιμο! Με αφορμή τη γιορτή της Υπαπαντής στις 2 Φεβρουαρίου που στη Γαλλία γιορτάζεται με την παρασκευή κρέπας, η εκπαιδευτικός κα Ψωμά Νικολέτα στο μάθημα των γαλλικών έδωσε την ευκαιρία για ένα γευστικό πολιτιστικό ταξίδι. Οι μαθητές γνώρισαν τις παραδόσεις των Γάλλων, είδαν βίντεο από την πατρίδα της κρέπας - τη Βρετάννη - και έμαθαν ότι το κίτρινο στρογγυλό ζυμάρι συμβολίζει τον ήλιο και την ελπίδα για τον γρήγορο ερχομό της άνοιξης! Επίσης, έφτιαξαν καπέλα του chef, φακελάκι - pochette - με το όνομα τους για να βάλουν μέσα την κρέπα τους σαν να την αγόραζαν από παραδοσιακή creperie. Τέλος, τα παιδιά, με τη βοήθεια των δικών τους, έφεραν στις τάξεις και έφτιαξαν τις δικές τους κρέπες, τις γέμισαν, τις δίπλωσαν, τις έφαγαν και γεμάτα χαρά κέρασαν τους φίλους και τους δασκάλους τους !!  Vive les crepes και του χρόνου!!

Κανόνες Ασφάλειας στο Διαδίκτυο

Εικόνα
Για την υλοποίηση του project και την ασφαλή επικοινωνία στο διαδίκτυο είναι σημαντικό να ξέρουμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας προλαμβάνοντας καταστάσεις που μπορούμε να έρθουμε αντιμέτωποι. Έτσι, και οι μαθητές μας πριν την έναρξη του προγράμματος έπρεπε να διασφαλίσουν ένα τρόπο με τον οποίο θα προστάτευαν τον εαυτό τους, γι' αυτό υλοποίησαν τις εξής δραστηριότητες. Δ΄ τάξη Για την ασφάλεια τους στο διαδίκτυο και για αποφυγή περιστατικών διαδικτυακού εκφοβισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες συζήτησαν στην τάξη σχετικά με τον κίνδυνο να τραβήξει κάποιος τις φωτογραφίες τους και να τις διαδώσει στο διαδίκτυο χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Γι' αυτό δημιούργησαν τα δικά τους Avatar με τη εφαρμογή  https://mybluerobot.com/create-your-own-avatar/ τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για φωτογραφία προφίλ. Μπορείτε να δείτε τη δουλειά τους εδώ: http://linoit.com/users/magdalenenm/canvases/Our%20Avatars Τμήμα ΖΕΠ Μετά από μια συζήτηση με τους μαθητές σχετικά με τη βία, τα πειράγματ