Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 6, 2019

Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Στιγμιότυπα από τις πρόβες μας - Βάζουμε φτερά στο γέλιο

Εικόνα
Δείτε στιγμιότυπα από τις πρόβες για την παράστασή μας και τη φωτογραφία για τη συμμετοχή μας στο φεστιβάλ.   Ευελπίδης και Πεισέτερος Ο θίασος και οι τεχνικοί της παράστασης στη φωτογραφία του προγράμματος

Τα κοστούμια για το θέατρο

Εικόνα
 Τα κοστούμια για το θέατρο είναι χειροποίητα, δηλαδή τα έχουμε φτιάξει μόνοι μας. Επειδή ήταν δύσκολο να ετοιμαστούμε για το θέατρο και να φτιάξουμε τα κοστούμια ταυτόχρονα αποφασίσαμε να χωριστούμε σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα ήταν τα παιδιά που δούλευαν ως τεχνίτες και μας έφτιαχναν τα ρούχα. Η δεύτερη ομάδα ήταν τα παιδιά που θα ανέβαιναν πάνω στη σκηνή.     Ο "κλακέτας" φοράει μαύρα ρούχα και κρατάει μια κλακέτα. Τα πουλιά φορούν κι αυτά μαύρα ρούχα και από πάνω πολύχρωμα φτερά. Τα τέσσερα πουλιά-μουσικοί, εκτός από τα ρούχα και τα φτερά, φορούν ένα καπέλο που μοιάζει σαν πουλί.   Όλα τα παιδιά δούλεψαν πολύ  σκληρά, γιατί το να φτιάχνεις διάφορα ρούχα χρειάζεται υπομονή. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά που θα είναι πάνω στη σκηνή. Όμως δεν χρειάζεται μόνο υπομονή αλλά και αυτοπεποίθηση!!! Η μαθήτρια Α.Γ.

Καθαρισμός του κήπου

Εικόνα
       Στα πλαίσια του προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω» συνεχίζουμε και τη φετινή σχολική χρονιά να φροντίζουμε τον κήπο μας. Έτσι, μόλις οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και το χώμα αρκετά μαλακό ξεχορταριάσαμε. Βέβαια, ήμασταν πολύ προσεκτικοί για να μην ξεριζώσουμε τα φυτά που είχαμε φυτέψει πέρσι.

Προετοιμασία της εκδήλωση ανακύκλωσης

Στα πλαίσια του προγράμματος “Νοιάζομαι και δρω” προετοιμάσαμε μια εκδήλωση για την ανακύκλωση. Τα παιδιά του τμήματος ΖΕΠ κατασκεύασαν αφίσες με συνθήματα για την ανακύκλωση, πληροφορίες για τον χρόνο ζωής των σκουπιδιών και τα οφέλη της ανακύκλωσης. Φτιάξαμε μικρά σκετς σχετικά με τις συνήθειες της ανακύκλωσης και την κατάληξη του πλαστικού και τα δραματοποίησαν τα παιδιά της Β τάξης. Τα σκετς συνοδεύονταν κι από προβολή αντίστοιχων διαφανειών power point. Οργανώσαμε με την τάξη Γ 2 την παρουσίαση της εκδήλωσης που περιελάμβανε παρουσίαση των αφισών που κατασκεύασαν οι μαθητές του τμήματος ΖΕΠ και σύντομο πρόλογο των σκετς. Ως τελική φάση της εκδήλωσης προγραμματίσαμε τη διανομή πλαστικών επαναχρησιμοποιούμενων μπουκαλιών σε όλους τους μαθητές του σχολείου. Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά

Εικόνα
 Όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια οι μικροί εθελοντές του σχολείου μας φροντίζουν για την καθαριότητά του. Τα παιδιά της Ε΄τάξης και του Τμήματος Υποδοχής έφτιαξαν τους νέους κάδους ανακύκλωσης με τις καινούργιες ταμπέλες, ενώ όλα τα "Ρεύματα Εθελοντισμού" αποφάσισαν εκ περιτροπής να φροντίζουν για την καθαριότητα του προαυλίου. Κάθε τάξη ανέλαβε την καθαριότητα μία μέρα της εβδομάδας, εκτός από τα πρωτάκια που φέτος είναι "μαθητευόμενοι εθελοντές". Επιπλέον, ορίστηκε η ομάδα ανακύκλωσης, η οποία κάθε μεσημέρι υπό την επίβλεψη της δασκάλας τους αδειάζει τα καλάθια  στους μπλε κάδους που υπάρχουν ακριβώς έξω από το σχολείο.