Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 22, 2020

Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

«Υλοποίηση δράσης :“Τα σχολεία στέλνουν μήνυμα αγάπης”»

  Στο πλαίσιο της έμπρακτης ένδειξης αλληλεγγύης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που δοκιμάζεται εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και σε νοσηλευόμενους με κορωνοϊό, που θα περάσουν τις γιορτινές ημέρες μακριά από τους οικείους τους, το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων υλοποιεί τη δράση «Τα σχολεία στέλνουν μήνυμα αγάπης».

Χριστουγεννιάτικα Έθιμα Εύβοιας

Εικόνα
                Βρύση στο χωριό Κοκκινομηλιά Εύβοιας   Την Πρωτοχρονιά το πρωί, νύχτα ακόμα, θα σηκωθεί ο νοικοκύρης του σπιτιού κρυφά και θα βγει έξω από το σπίτι προτού ακόμα ξυπνήσει κανείς άλλος από την οικογένεια. Ο νοικοκύρης θα πάει  στη βρύση του χωριού (όσο μακριά κι αν είναι) κι εκεί θα πλυθεί. Ύστερα, θα ψάξει να βρει μια πέτρα μικρή, ίσαμε μια οκά, θα την πλύνει καλά στη βρύση, θα κόψει κι ένα κλωνάρι ελιάς, θα το βρέξει κι αυτό και θα το κρατήσει μαζί με την πέτρα (η πέτρα συμβολίζει γεροσύνη για την οικογένεια και η ελιά ειρήνη και καρποφορία).