Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 23, 2023

Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Knowledge Protects - Επιλέγοντας το slogan

Εικόνα
Γ' τάξη Με τους μαθητές μας συζητήσαμε για: διαδικτυακό εκφοβισμό = φόβο, άγχος, όχι ιδιωτικότητα, κακία, απειλές και ασφαλές διαδίκτυο=ελευθερία, ευτυχία, πληροφορίες, νοημοσύνη, τεχνολογία, φιλία, παίζοντας παιχνίδια. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι: cyberbullying = σκοτάδι VS ασφαλές σερφ = ​​φως. Έτσι δημιουργήσαμε με το Canvas έναν φάρο. Δ' τάξη Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Brainstorming, κάθε μαθητής βρήκε ένα μοτίβο ή ένα σημάδι που σχετίζεται με την ασφάλεια. Στη συνέχεια, όλοι τους πρότειναν λέξεις που σχετίζονταν με την ηλεκτρονική ασφάλεια ή τον διαδικτυακό εκφοβισμό και έγραψαν τα δικά τους συνθήματα. Στο τέλος, έπειτα από ψηφοφορία ψηφίσαμε το αγαπημένο μας. Και ο νικητής είναι: «Ως ασπίδα προστατεύουμε ο ένας τον άλλον» Τμήμα ΖΕΠ Στην τάξη μας αποφασίσαμε να βρούμε όλοι ένα σύνθημα για τον διαδικτυακό εκφοβισμό. Στη συνέχεια, αφού τα εικονογραφήσαμε στο χταπόδι μας, επιλέξαμε ψηφίζοντας αυτό που μας άρεσε περισσότερο. Σας παρουσιάζουμε το νικητήριο σύνθημα μέσα από μια

Μιλάμε για την 25η Μαρτίου στο ΖΕΠ

Εικόνα
Στην τάξη του ΖΕΠ μιλήσαμε για την διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου. Οι μαθητές/-τριες παρακολούθησαν ένα βίντεο που αναφέρεται τόσο στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου όσο και στην Ελληνική Επανάσταση. Ακόμα, μιλήσαμε για τους ήρωες και τις ηρωίδες της εποχής εκείνης και εστιάσαμε στις φορεσιές τους. Γι' αυτό και έφτιαξαν την παρακάτω κατασκευή.