Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 10, 2023

Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Knowledge protects - Ήξερες ότι ο διαδικτυακός εκφοβισμός είναι...

Το τμήμα ΖΕΠ σε συνεργασία με την Δ' τάξη πραγματοποίησε μία συνεργατική διδασκαλία ως δράση για την Ημέρα Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού. Με τους μαθητές είδαμε βίντεο από παλιότερες τάξεις που μιλούσαν για τον εκφοβισμό, καταθέσαμε ιδέες, μιλήσαμε για διάφορες έννοιες που συναντάμε, πώς μπορούμε να τις ξεχωρίσουμε, κάναμε υποθέσεις και όλα αυτά...μέσα από ένα παιχνίδι. Εστιάσαμε πολύ στον Διαδικτυακό Εκφοβισμό και στο πώς μπορούμε να τον αντιληφθούμε, προστατεύοντας τον εαυτό μας. Δείτε τη δουλειά μας εδώ:

Οι διαδρομές μας

Εικόνα
Όλες οι οικογένειες για διάφορους λόγους, κυρίως δουλειάς, μετακινούνται από μέρος σε μέρος. Έτσι και οι οικογένειες των παιδιών του τμήματος ΖΕΠ και της Δ΄ τάξης βρέθηκαν σε διάφορα μέρη, άλλοτε για δύο μήνες, άλλοτε για τέσσερις, άλλοτε για ένα ή δύο χρόνια. Τις διαδρομές αυτές παρουσίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες σε έναν συλλογικό χάρτη αποτυπώνοντάς τις με κλωστές διαφόρων χρωμάτων.  Στη συνέχεια έφτιαξαν με πηλό καραβάκια και κάρα, τα μέσα δηλαδή μεταφοράς των προγόνων τους.  Μπορείτε να δείτε και τις διαδρομές των μαθητών από τις άλλες χώρες εδώ: https://school-education.ec.europa.eu/en/etwinning/projects/dancing-words-our-place/twinspace/pages/our-travel-map Η εργασία είναι μέρος του project  Οι δΡόμοι μας,  το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πανελλήνιου διαγωνισμού  Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου .  Επιπλέον,   αποτελεί μέρος του σχεδίου δράσης της σχολικής μονάδας  Ε νισχυτικές δράσεις για την καλλιέργεια σχολικής κουλτούρας σε μαθητές Ρομά   και είναι εγκεκριμέν