Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 17, 2023

Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Λέξεις στον χρόνο και τον χώρο

Εικόνα
Ένα παιχνίδι με τις λέξεις ετοίμασαν τα παιδιά της Δ΄ τάξης και του ΖΕΠ, ερευνώντας ταυτόχρονα  την ελληνική και τη Ρομά παράδοση. Με πηγές λεξικά και παλιότερα εκπαιδευτικά προγράμματα του σχολείου μας   έγραψαν προτάσεις χρησιμοποιώντας λέξεις που πλέον έχουν χαθεί στον χρόνο και τον χώρο.  Εσείς άραγε πόσες από αυτές γνωρίζετε; Παιχνίδι λέξεων Η εργασία είναι μέρος του project Οι δΡόμοι μας, το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πανελλήνιου διαγωνισμού  Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου . Επιπλέον, αποτελεί μέρος του σχεδίου δράσης της σχολικής μονάδας Ε νισχυτικές δράσεις για την καλλιέργεια σχολικής κουλτούρας σε μαθητές Ρομά  και είναι εγκεκριμένο πρόγραμμα  e - Twinning.

"Η Ώρα της Γης"

Εικόνα
Στο πλαίσιο του προγράμματος "Κλιματικές Αλλαγές" πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από τους μαθητές της Ε' τάξης με θέμα "Νοιάζομαι για τον πλανήτη μου". Όλοι οι μαθητές του σχολείου ενημερώθηκαν για την "Ώρα της Γης" και για το πως, αλλάζοντας καθημερινές συνήθειες, μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στη διάσωση του πλανήτη μας. Η Δ΄ τάξη έπειτα μίλησε για την εμπειρία αυτή μέσα από το ημερολόγιο της. Μπορείτε να διαβάσετε τις απόψεις τους παρακάτω:

Δημιουργία logo

Εικόνα
Γ' τάξη Δ' τάξη Το μάθημα ξεκίνησε επιλέγοντας το σύνθημά μας και μια ασπίδα ως σημάδι. Στη συνέχεια σχεδιάσαμε το λογότυπό μας σε χαρτί και μετά το κάναμε ψηφιακό, χρησιμοποιώντας το ψηφιακό εργαλείο https://www.postermywall.com/   Τμήμα ΖΕΠ Αφού επιλέξαμε το σλόγκαν μας, αποφασίσαμε να φτιάξουμε το λογότυπο. Μέσα από τη συζήτηση που είχαμε, προέκυψε η έννοια της ομάδας. Εστιάσαμε στο πώς μπορεί να λειτουργήσει μια ομάδα και ποια στάση μπορεί να τηρήσει για την επίλυση του διαδικτυακού εκφοβισμού. Επομένως, ως ομάδα μπορούμε να ενημερώσουμε τους ανθρώπους πώς να προστατεύσουν τον εαυτό τους, ειδικά τα παιδιά του σχολείου μας, και να είμαστε εκεί για όσους μας χρειάζονται και δεν έχουν το θάρρος να μιλήσουν σε κάποιον άλλο. Γι' αυτό έχουμε συγκεντρώσει τις γνώσεις μας και προχωράμε. Στην εικόνα, οι ίδιοι οι μαθητές μας έχουν φωτογραφηθεί χρησιμοποιώντας ένα από τα avatar τους και με την εφαρμογή https://www.canva.com/ δημιούργησαν το λογότυπό μας. Τις δουλειές των συνεργατ