Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 8, 2019

Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Καθαρισμός υδροβιότοπου - Λήξη εβδομάδας εθελοντισμού - Let's do it Greece

Εικόνα
Την Παρασκευή 5 Απριλίου, οι μαθητές του σχολείου μας, του 25ου   Δημοτικού Χαλκίδας, καθώς και  του 2ου   Δημοτικού σχολείου Αρτάκης και του Δημοτικού Σχολείου Ανθηδόνας περιηγήθηκαν και καθάρισαν τον υδροβιότοπου Ψαχνών (Κολοβρέχτης) . Η δράση αυτή ήταν η τρίτη δράση του σχολείου μας για τη Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού και η πρώτη κοινή δράση με άλλα σχολεία.

Πώς να καταβροχθίσετε ένα ουράνιο τόξο - Εργαστήριο Βιβλιοφιλίας

Εικόνα
Την Παρασκευή 5-4-2019 η Β τάξη πραγματοποίησε ένα ακόμη εργαστήρι βιβλιοφιλίας στο πλαίσιο της εβδομάδας σχολικού εθελοντισμού. Πρόκειται για τη συνέχεια των δράσεων ομαλής μετάβασης των νηπίων στο δημοτικό. Η Β΄ τάξη, η οποία  ασχολείται φέτος και  με την υγιεινή διατροφή,  επισκέφθηκε το 4ο  νηπιαγωγείο, που συμμετέχει σε αντίστοιχο πρόγραμμα. Αποφασίσαμε να δραματοποιήσουμε το παραμύθι "Πώς να καταβροχθίσετε ένα ουράνιο τόξο!" της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου.Οι μαθητές/τριες διάβασαν  - διηγήθηκαν με μικρά αστεία σκετσάκια την ιστορία, έχοντας και τη βοήθεια των μικρών τους φίλων! Τα παιδιά του νηπιαγωγείου ανακάλυψαν ότι ο θησαυρός στο τέλος του ουράνιου τόξου είναι οι βιταμίνες που δινουν στο σωμα μας δύναμη και ενέργεια! Μάλιστα βρήκαν φρούτα και λαχανικά με τα ανάλογα χρώματα.   Στη συνέχεια πιάστηκαν όλα σε ένα κύκλο και χόρεψαν 2 τραγούδια το"μήλο μου κόκκινο" και "το χοντρό μπιζέλι".Μετά τραγούδησαν ένα τραγούδι για τα φρούτα. Έπει

Θαμνο...φυτέματα

Εικόνα
  Στα πλαίσια της σχολικής εβδομάδας εθελοντικών δράσεων και του προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω» αποφασίσαμε να κάνουμε τον κήπο του σχολείου μας ακόμη πιο όμορφο. Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 ενώσαμε τις δυνάμεις μας και κάναμε το σχολείο μας πιο όμορφο και πολύχρωμο. Διασκεδάσαμε πολύ ξεχορταριάζοντας, φυτεύοντας βότανα και λουλούδια και ποτίζοντας. Με την πολύτιμη βοήθεια των γονέων καταφέραμε να καθαρίσουμε τον κήπο σε βάθος. Μάλιστα, ενώ η δράση είχε σχεδιαστεί αρχικά για να υλοποιηθεί από τη Δ’ τάξη και την Τάξη Υποδοχής ΙΙ, ήταν τόσο ζωηρό το ενδιαφέρον των μαθητών που τελικά συμμετείχαν και τα δύο τμήματα της Γ’ τάξης και η Β’ τάξη. Μπορεί να κουραστήκαμε, αλλά το αποτέλεσμα μας αποζημίωσε. Οι μαθητές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν φροντίζουν τον κήπο και να ποτίζουν τα φυτά.