Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 5, 2023

Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Παρακολούθηση Σεμιναρίου Διατροφής από το ΚΠΕ Ιεράπετρας

Εικόνα
  Την πρώτη Μαρτίου 2023 μαθητές της Δ΄ τάξης και   του τμήματος ΖΕΠ σε συνέχεια του κοινού εργαστηρίου δεξιοτήτων Καταβροχθίζοντας ουράνια τόξα, παρακολούθησαν την επιμορφωτική διαδικτυακή δράση του ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ Ιεράπετρας – Νεάπολης με θέμα «Μαγειρεύοντας τη διατροφή μου. Συζητώντας διατροφικά με μαθητές Νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων Δημοτικού». Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές επέκτειναν τις γνώσεις που είχαν αποκτήσει στο εργαστήριο σχετικά με τις ομάδες τροφών, τα θρεπτικά συστατικά, την αξία της ισορροπημένης διατροφής και το υγιεινό διαιτολόγιο.   Σημείωση: Οι τάξεις συμμετέχουν στο δίκτυο διατροφής του ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ.

Dancing with the words of our place - Ψηφιακό λεξικό

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το ηλεκτρονικό λεξικό που δημιουργήθηκε μέσα από την κοινή συνεργασία των τριών σχολείων. Χρησιμοποιώντας τα ψηφιακά εργαλεία Canva και BookCreator, οι λέξεις που γνωρίσαμε μέσα από τις δραστηριότητες τοποθετήθηκαν και μεταφράστηκαν στις γλώσσες μας. Ξεφυλλίστε το βιβλίο και ακούστε τις εγγραφές βίντεο ή ήχου, όπου είναι διαθέσιμες.  Δείτε το τελικό αποτέλεσμα της συνεργασίας μας: https://read.bookcreator.com/8xjc3Gw7GCUXSlIXI0Awjm69Uqn1/pHxtBN74SI2AI3iApmYeuw