ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ- Μια παραδοσιακή συνταγή για το περιοδικό Ανέμη
ΥΛΙΚΑ:
2 φέτες παστό μπακαλιάρο
Λίγο αλεύρι
Ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΟ
ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ:
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
15 ml
χυμό λεμόνι
3/4 κ.γ.
αλάτι
½ κ.γ. ζάχαρη
330 ml
μπύρα
1 αυγό
ΓΙΑ ΤΗ
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ:
6-7 πατάτες
3-4 σκελίδες σκόρδο
½ λεμόνι
1 κ.σ. ξύδι
1 φλ. Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο. Ετοιμάζουμε το
κουρκούτι, βουτάμε τον μπακαλιάρο και τον τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
ΓΙΑ
ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ:
Βράζουμε τις πατάτες για 20 λεπτά και τις
τοποθετούμε στο μούλτι μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να να γίνει
ομοιόμορφη η υφή της.
Είμαστε έτοιμοι
για να σερβίρουμε το ψαράκι μας!!
ΠΗΓΗ: εκκλησία online
Μ.Κ
Δ.Τ.Κ.
Σχόλια