Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Εγγραφή Μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο


Μετά από σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε λίγες μέρες θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται και στα δημοτικά μαθήματα εξ΄αποστάσεως εκπαίδευσης. Προκειμένου να μπορούν να συνδεθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες στις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης είναι αναγκαίο να αποκτήσουν προσωπικούς λογαριασμούς στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Μετά την εγγραφή τα παιδιά θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του ΠΣΔ που απευθύνονται στους μαθητές/τριες.

Τη φόρμα εγγραφής, καθώς οδηγίες θα βρείτε εδώ.

Καθώς το σύστημα είναι υπερφορτωμένο αυτές τις μέρες προσπαθήστε να κάνετε εγγραφή αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί.  

Για την εγγραφή απαιτείται από τον κηδεμόνα: (α) η χρήση ηλεκτρονικής συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και (β) να διαθέτει κινητό τηλέφωνο και προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (email).  

Στη φόρμα εγγραφής θα πρέπει όλα τα πεδία να συμπληρωθούν ακριβώς όπως αναγράφονται σε έλεγχο προόδου του/της μαθητή/μαθήτριας  

Τα πεδία email κηδεμόνα και κινητό τηλέφωνο κηδεμόνα συμπληρώνονται με σκοπό την εύκολη ανάκτηση των στοιχείων του λογαριασμού (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) από τον κάτοχό του.

Με τη δημιουργία του λογαριασμού εμφανίζονται τα στοιχεία πρόσβασης, όνομα χρήστη(username), κωδικός πρόσβασης (password) και e-mail, τα οποία και πρέπει να διατηρήσει ο κηδεμόνας για την πρόσβαση του μαθητή στις υπηρεσίες του ΠΣΔ.Ταυτόχρονα,αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα στην e-mail διεύθυνση του κηδεμόνα με το όνομα χρήστη και χρήσιμες οδηγίες για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που ξεχαστεί.

Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επιβεβαίωση της ορθότητας των στοιχείων και η δημιουργία του λογαριασμού, ο κηδεμόνας μπορεί να επικοινωνήσει με το σχολείο.Εναλλακτικά,μπορεί να υποβάλει αίτημα υποστήριξης προς το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο από τη σχετική επιλογή που υπάρχει στην οθόνη της εφαρμογής.

Μετά την εγγραφή του παιδιού (ή αν δεν επιθυμείτε την εγγραφή του παιδιού στο ΠΣΔ) παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μέσω mail με το σχολείο, ώστε να μπορέσουν τις επόμενες μέρες να δημιουργηθούν οι ηλεκτρονικές τάξεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων