Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Επίσκεψη στο μουσείο Αφής


Την Τετάρτη 29 Μαΐου οι μαθητές/τριες του σχολείου μας επισκέφθηκαν το μουσείο Αφής στην Καλλιθέα, στο πλαίσιο του προγράμματος Νοιάζομαι και Δρω.

Οι ξεναγοί, αρχικά, συζήτησαν με τα παιδιά ζητήματα σχετικά με την τύφλωση και τόνισαν τη σημασία της αφής στην αισθητηριακή εμπειρία των μη βλεπόντων. Έπειτα, με την καθοδήγηση των ξεναγών, οι μαθητές/τριες μπήκαν στον ρόλο των οδηγών. Τότε, τους δόθηκε η ευκαιρία να περιηγηθούν στα μοναδικά εκθέματα του μουσείου ( πίστα αντίγραφα των πρωτοτύπων) και να ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία αγγίζοντάς τα. Τέλος, ήρθαν σε μία πρώτη γνωριμία με το αλφάβητο Braille. Βιώνοντας ένα μέρος της πραγματικότητας των συνανθρώπων τους με προβλήματα όρασης τα παιδιά συνειδητοποίησαν όχι μόνο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά, κυρίως, πως και τα άτομα αυτά μπορούν να αποκτήσουν τις ίδιες εμπειρίες και προσλαμβάνουσες, όπως όλοι, με έναν διαφορετικό τρόπο.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την επίσκεψη αυτή και σίγουρα βίωσαν κάτι μοναδικό και αποκόμισαν νέες γνώσεις!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων