Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Μαγειρεύω για σκοπό


 Σε κουζίνα μετατράπηκε η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας την Τετάρτη 17 Απριλίου.  Γονείς δάσκαλοι και μαθητές (Β', Γ', Ε' τάξεις) έγιναν "μάγειρες αγάπης" και προετοίμασαν ένα γεύμα για το Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Χαλκιδέων και τους σπουδαστές του Ειδικού ΕΠΑΛ.
Τις συνταγές είχαν επιλέξει και γράψει στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας τα παιδιά του Γ΄1 τμήματος, ενώ τα ψώνια είχαν κάνει την προηγούμενη μέρα οι εθελοντές της Δ΄ τάξης. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας και φυσικά φροντίσαμε να φοράμε τα γάντια, τους σκούφους μας και τις ποδιές μας.
 Στο τέλος της δράσης δεν παραλείψαμε να απονείμουμε  το "Βραβείο Εθελοντή" στις μητέρες και τις γιαγιάδες μας, οι οποίες συμμετείχαν και ανέλαβαν και το ψήσιμο των φαγητών. Ανάλογη δράση πραγματοποίησε, μετά από πρόσκλησή μας, την ίδια μέρα το 4ο νηπιαγωγείο, το οποίο βρέθηκε μαζί μας. Όσα από τα υλικά περίσσεψαν τα χαρίσαμε στο συσσίτιο του "Σπιτιού Γαλήνης" της ενορίας μας.

Το "μενού" περιελάμβανε νηστίσιμα εδέσματα:
- πατατοσαλάτα
- πατατοπιτάκια
- μπιφτέκια λαχανικών
- ταραμοσαλάτα
- χαλβά
- μουστοκούλουρα
- κουλουράκια πορτοκαλιού
- μπουρεκάκια λαχανικών
- μπάρες με ταχίνι και μαύρη σοκολάτα
- μηλόπιτα από το νηπιαγωγείο


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων