Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Πώς να καταβροχθίσετε ένα ουράνιο τόξο - Εργαστήριο Βιβλιοφιλίας


Την Παρασκευή 5-4-2019 η Β τάξη πραγματοποίησε ένα ακόμη εργαστήρι βιβλιοφιλίας στο πλαίσιο της εβδομάδας σχολικού εθελοντισμού. Πρόκειται για τη συνέχεια των δράσεων ομαλής μετάβασης των νηπίων στο δημοτικό. Η Β΄ τάξη, η οποία  ασχολείται φέτος και  με την υγιεινή διατροφή,  επισκέφθηκε το 4ο  νηπιαγωγείο, που συμμετέχει σε αντίστοιχο πρόγραμμα.
Αποφασίσαμε να δραματοποιήσουμε το παραμύθι "Πώς να καταβροχθίσετε ένα ουράνιο τόξο!" της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου.Οι μαθητές/τριες διάβασαν  - διηγήθηκαν με μικρά αστεία σκετσάκια την ιστορία, έχοντας και τη βοήθεια των μικρών τους φίλων! Τα παιδιά του νηπιαγωγείου ανακάλυψαν ότι ο θησαυρός στο τέλος του ουράνιου τόξου είναι οι βιταμίνες που δινουν στο σωμα μας δύναμη και ενέργεια! Μάλιστα βρήκαν φρούτα και λαχανικά με τα ανάλογα χρώματα.
  Στη συνέχεια πιάστηκαν όλα σε ένα κύκλο και χόρεψαν 2 τραγούδια το"μήλο μου κόκκινο" και "το χοντρό μπιζέλι".Μετά τραγούδησαν ένα τραγούδι για τα φρούτα. Έπειτα χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες.Η 1η ομάδα ζωγράφισε σε χαρτί του μέτρου το ουράνιο τόξο. Η 2η ομάδα χρωμάτισε τα υγιεινά τρόφιμσ και η 3η ομάδα έφτιαξε ένα κολλάζ με αυτά. Αφού είπαμε τι μας άρεσε περισσότερο το ζωγραφίσαμε και γράψαμε όλοι μαζί (η Β τάξη) λίγα λόγια.
 Η δράση μας ολοκληρώθηκε. Αποχαιρετίσαμε τους φίλους μας και υποσχεθήκαμε να συναντηθούμε σε νέα δράση - μαγειρικής αυτήν τη φορά σε λίγες μέρες!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων