Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Καθαρισμός υδροβιότοπου - Λήξη εβδομάδας εθελοντισμού - Let's do it Greece


Την Παρασκευή 5 Απριλίου, οι μαθητές του σχολείου μας, του 25ου Δημοτικού Χαλκίδας, καθώς και  του 2ου Δημοτικού σχολείου Αρτάκης και του Δημοτικού Σχολείου Ανθηδόνας περιηγήθηκαν και καθάρισαν τον υδροβιότοπου Ψαχνών (Κολοβρέχτης). Η δράση αυτή ήταν η τρίτη δράση του σχολείου μας για τη Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού και η πρώτη κοινή δράση με άλλα σχολεία.
Εθελοντές γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν άψογα. Με την υποστήριξη της Ομάδας πολιτών για την προστασία του υδροβιότοπου και με αρωγούς τους Δήμους Μεσσαπίων και Χαλκιδέων ευαισθητοποιήθηκαν και έδρασαν για την προστασία του σημαντικού αυτού υδροβιότοπου της περιοχής μας.  
 Στην δράση συμμετείχαν και οι Σαμαρείτες Χαλκίδας, καθώς και εθελοντές δύτες από την σχολή καταδύσεων Thalassa Diving Center, οι οποίοι ενημέρωσαν τα παιδιά για την υποθαλάσσια ζωή και πραγματοποίησαν καθαρισμό του βυθού στην περιοχή. Υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη της δράσης από τον σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδας, ενώ αναφορά της δράσης έγινε και το Σάββατο στην εκπομπή του σταθμού Alpha Σαββατοκύριακο με το Μάνεση.
Οι μαθητές θαύμασαν το υπέροχο φυσικό τοπίο και έμαθαν πολλά πράγματα για τη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου. Επίσης, συγκλονίστηκαν με τα σκουπίδια που πετάνε οι συμπολίτες μας σε ένα τόσο όμορφο και σημαντικό μέρος. Η συνεργασία με τα υπόλοιπα σχολεία ήταν πολύ εποικοδομητική και στο τέλος δόθηκε ραντεβού στο ίδιο σημείο για του χρόνου.



Οι μαθητές έγραψαν:

Σήμερα 5/4/2019 πήγαμε με το 25ο δημοτικό σχολείο στον υδροβιότοπο των Ψαχνών , στον Κολοβρέχτη. Περπατήσαμε σε ένα μονοπάτι στη φύση, είδαμε τον βάλτο, μαζέψαμε λουλούδια και μας μίλησαν για τα ζώα που ζουν εκεί και για κάποια που έχουν εξαφανιστεί, όπως η βίδρα. Στη συνέχεια πήγαμε στην παραλία . Εκεί μας μίλησε ο αρχηγός μιας ομάδας εθελοντών δυτών για το πλαστικό που καταλήγει στη θάλασσα και για το έργο των δυτών. Τέλος χωριστήκαμε σε ομάδες και καθαρίσαμε την ακτή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων