Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού


 Tο θεατρικό παιχνίδι είναι μια μορφή θεατρικής τέχνης που προσφέρει στο παιδί τη δυνατότητα να ανακαλύψει εκφραστικές ικανότητες, ιδιαίτερα ταλέντα ακόμα και να εκμυστηρευτεί προβληματισμούς που αδυνατούσε να διατυπώσει.
Μέσα από την κυρίαρχη αρχή της θεατρικής τέχνης που είναι το «παίζειν» η φαντασία απελευθερώνεται, το παιδί διασκεδάζει, γίνεται μέλος μια ομάδας, αναμετριέται με τις δυνάμεις της και κοινωνικοποιείται.
Ο εμψυχωτής σε αλληλεπίδραση με την ομάδα επιλέγει κάθε φορά ένα θέμα, δίνει ένα ερέθισμα για πηγή έμπνευσης, ενορχηστρώνει, κατευθύνει την θεατρική δράση και ταυτόχρονα ωθεί την ομάδα στη δημιουργία. Παράλληλα, δε, τα παιδιά στην προσπάθειά τους να δώσουν «σάρκα» στη φαντασία τους έρχονται σε επαφή με διάφορα είδη τέχνης, όπως η μουσική και η ζωγραφική.
Στο τέλος των συναντήσεων, οι λιλιπούτειοι φίλοι μας είναι σε θέση να παρουσιάσουν την δική τους, μοναδική, ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση, και να γευτούν τη χαρά της αποδοχής και του χειροκροτήματος.
Μαμασούκα Ελένη
Θεατρολόγος - Ηθοποιός
Απόφοιτος του Α.Π.Θ., Σχολή Καλών Τεχνών
Τμήμα Θεάτρου
και
της Ανώτερης σχολής δραματικής
Τέχνης Κεντρική Σκηνή-Μιμή Ντενίση 

 Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το θεατρικό εργαστήρι του σχολείου μας.
βίντεο2

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

Βραβείο στο Διαγωνισμό STAR Κεντρικής Ελλάδας

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024