Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Knowledge Protects - Πολύγλωσσες αφίσες

Μία από τις διασχολικές δραστηριότητες που έπρεπε να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της e - twinning δράσης ήταν η δημιουργία πολύγλωσσων ψηφιακών αφισών από τις τέσσερις ομάδες σχολείων, που είχαν δημιουργηθεί.  Κάθε σχολείο συμπλήρωνε την αφίσα με εκφράσεις ή συνθήματα καθένας σχετικά με τον διαδικτυακό εκφοβισμό στη γλώσσα του. 

Γ τάξη

Η Γ τάξη συμμετείχε με την Ομάδα 1 και τη δημιουργία της παρακάτω αφίσας τονίζοντας πως οι μαθητές δεν πρέπει να φοβούνται και να ντρέπονται που δέχονται διαδικτυακό εκφοβισμό. Καταλαβαίνουν ότι πρέπει να πουν τι τους συμβαίνει και να ζητήσουν βοήθεια από ενήλικες, την οικογένεια ή τους δασκάλους τους.


Δ τάξη και ΖΕΠ

Η ΄Δ τάξη και το ΖΕΠ συμμετείχαν στην Ομάδα 3 και μέσα από τις συνεργατικές διδασκαλίες, συζητήσανε για τα τρία άτομα που εμπλέκονται σε μια υπόθεση διαδικτυακού εκφοβισμού.

Αυτά είναι τα 3Θήτα:
Θύτης,
Θύμα και
Θεάτης.

Ο Θύτης είναι το άτομο που προκαλεί πρώτο το περιστατικό εκφοβισμού, το Θύμα είναι αυτός που δέχεται τον εκφοβισμό και οι Θεατές είναι εκείνοι που παρακολουθούν το περιστατικό ή το αντιλαμβάνονται ή συνεχίζουν να το διαδίδουν.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων