Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Διατροφοπεριπέτειες στο σχολείο!

Όλες οι τάξεις του σχολείου μας παρακολούθησαν εκπαιδευτική δράση μέσω τηλεκπαίδευσης με τίτλο «Διατροφοπεριπέτειες» από το Ινστιτούτο Prolepsis με στόχο την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας. Το πρόγραμμα υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά σε 10.000 μαθητές σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως Αττική, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Δράμα, Βέροια, Πάτρα, Ρόδος, από την επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου, η οποία απαρτίζεται από διαιτολόγους – διατροφολόγους και ειδικούς προαγωγής υγείας, σε συνεργασία με παιδαγωγούς και θεατρολόγους. 

  • Οι μικρότεροι μαθητές (Α, Β και Γ Δημοτικού) είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Χώρα των Νόστιμων Βασιλείων και μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι γεμάτο γρίφους, χρώματα και φαντασία να βρουν όλα τα κομμάτια του παζλ της υγιεινής διατροφής!
  • Οι μεγαλύτεροι μαθητές (Δ, Ε και Στ Δημοτικού) γνώρισαν τις βασικές έννοιες της διατροφής, τις ομάδες τροφίμων, τη συχνότητα και τις αναλογίες των γευμάτων, καθώς και την ανάγκη μείωσης της σπατάλης τροφίμων για την φροντίδα του περιβάλλοντος μέσα από διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων και ομαδικές δραστηριότητες.

Για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος έχει εξασφαλισθεί σχετική άδεια από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων