Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Οι ρίζες μας

Ας γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον!


Οι μαθητές του ΖΕΠ και της Δ΄ τάξης, έπειτα από συνεντεύξεις που πήραν από τις οικογένειες τους, προσπάθησαν να κατασκευάσουν τα γενεαλογικά τους δέντρα. Με διάφορα υλικά δημιούργησαν μοναδικά κολάζ και στην πορεία επέλεξαν πως θα παρουσιάσουν την οικογένεια τους. Μέσα από την διαδικασία αυτή οι μαθητές εξασκήθηκαν στη γλώσσα, στη γραφή και στη δημιουργία κειμένων.

Ακόμα, οι μαθητές μας χρησιμοποιώντας το ατομικό τους avatar αφηγήθηκαν και ψηφιακά εν συντομία την ιστορία της οικογένειάς του.
Ας ακολουθήσουμε τους παππούδες τους και τους γονείς τους στον χάρτη!


Η εργασία είναι μέρος του project Οι δΡόμοι μας, το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πανελλήνιου διαγωνισμού Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μουΕπιπλέον, αποτελεί μέρος του σχεδίου δράσης της σχολικής μονάδας Ενισχυτικές δράσεις για την καλλιέργεια σχολικής κουλτούρας σε μαθητές Ρομά  και είναι εγκεκριμένο πρόγραμμα  e - Twinning.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων