Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Κανόνες Ασφάλειας στο Διαδίκτυο

Για την υλοποίηση του project και την ασφαλή επικοινωνία στο διαδίκτυο είναι σημαντικό να ξέρουμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας προλαμβάνοντας καταστάσεις που μπορούμε να έρθουμε αντιμέτωποι. Έτσι, και οι μαθητές μας πριν την έναρξη του προγράμματος έπρεπε να διασφαλίσουν ένα τρόπο με τον οποίο θα προστάτευαν τον εαυτό τους, γι' αυτό υλοποίησαν τις εξής δραστηριότητες.

Δ΄ τάξη

Για την ασφάλεια τους στο διαδίκτυο και για αποφυγή περιστατικών διαδικτυακού εκφοβισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες συζήτησαν στην τάξη σχετικά με τον κίνδυνο να τραβήξει κάποιος τις φωτογραφίες τους και να τις διαδώσει στο διαδίκτυο χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Γι' αυτό δημιούργησαν τα δικά τους Avatar με τη εφαρμογή https://mybluerobot.com/create-your-own-avatar/ τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για φωτογραφία προφίλ.

Μπορείτε να δείτε τη δουλειά τους εδώ:

Τμήμα ΖΕΠ

Μετά από μια συζήτηση με τους μαθητές σχετικά με τη βία, τα πειράγματα και τον εκφοβισμό, επικεντρωθήκαμε στον διαδικτυακό εκφοβισμό. Μιλήσαμε και διακρίναμε τις διαφορές ανάμεσα στις έννοιες αυτές. Σε ομάδες λοιπόν τα παιδιά φτιάξανε μία αφίσα στην οποία έγραψαν κάποιες λέξεις που δεν θέλουν να ξαναδούνε στο διαδίκτυο, όπως απειλές, βρισιές, ρατσιστικά σχόλια, ταπείνωση κ.λπ.

Αφού ξεχώρισαν τα διάφορα περιστατικά και κρίνανε σε ποια κατηγορία ανήκουν, χρησιμοποιώντας το avatar τους οι μαθητές αποφάσισαν να σας δώσουν μερικές συμβουλές για να προστατευτείτε από κακόβουλες πράξεις.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων