Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Ιστορίες παιδιών (από τους μαθητές του Ε1)

Τα παραμύθια είναι μία όμορφη συντροφιά για το καλοκαίρι. Διαβάστε τις μικρές ιστορίες που έγραψαν τα παιδιά του Ε1 στο εργαστήριο βιβλιοφιλίας, το οποίο οργάνωσαν τον περασμένο Απρίλιο με αφορμή την ημέρα παιδικού βιβλίου.

     Ο Ταρζάν  από τη Δ.Κ.

Πριν από λίγα χρόνια οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο Ταρζάν ζει μέσα σε ένα αλεξίπτωτο στα δάση Τανζανίας. Φοράει μόνο μια σαγιονάρα στο πόδι του, την άλλη την έχασε στη ζούγκλα, και κάθε μέρα τρώει μελιτζάνες. Η ζωή του είναι εξωφρενική αλλά ταυτόχρονα και φανταστική, επειδή είναι αναγκασμένος να κάνει συνεχώς τα ίδια πράγματα.

Όμως τις τελευταίες εβδομάδες κάποιοι άνθρωποι είπαν πως είδαν τον Ταρζάν να κάνει κάτι διαφορετικό. Το είδαν να κολυμπάει στις Συκιές (η παραλία έχει πάρει το όνομά της από τα δέντρα) και να έχει μετατρέψει ένα τραμπολίνο, με σχέδια πολύχρωμες παπαρούνες σε σπίτι.  Από όλα αυτά που ακούμε και βλέπουμε τα τελευταία χρόνια διαπιστώνω πως κανείς ποτέ, ακόμα και ο Ταρζάν  δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την εξέλιξη της ζωής του!!!

 

 Ο ήρωας της πόλης, από τον Γ. Κ.

Ο Μάκης, ο κυνηγός,  αντιμετώπισε έναν αγριεμένο φουσκωτό μπαμπουίνο που πάλευε με ένα ρομπότ.  Eκείνο κρατούσε ένα γαλακτομπούρεκο και οι δυο τους απειλούσαν την πόλη. Ο Μάκης ανακάλυψε μια χειροβομβίδα, την πέταξε και τους σκότωσε και τους δυο. Για να γιορτάσει ξυρίστηκε και πήγε να φάει κοτομπουκιές. Εκεί ξεκαρδίστηκε με έναν σερβιτόρο που πήγε μια παραγγελία και σκόνταψε .

 

Πώς να εμπνευστείς ένα βιβλίο, από τη Μ. Κ.

O Iπποπόταμος Ιπποποταμάκης, διάσημος συγγραφέας έψαχνε το τέλος για το βιβλίο του Κροκόδειλος στην μπανιέρα.  Δεν είχε έμπνευση και αποφάσισε να φτιάξει μια γρανίτα φράουλα. Έτσι πήρε τον αποχυμωτή  - παγωτιέρα και πήγε μία βόλτα. Καθώς περπατούσε, είδε έναν κροκόδειλο που έτρωγε ένα χάμπουργκερ στην ακρογιαλιά. Μόλις τελείωσε το φαγητό του πήγε να κάνει μπάνιο στη ντουζιέρα της πλαζ. Στο χέρι του κρατούσε μανταλάκια, που ήταν πολύτιμα γι΄αυτόν. Την ώρα που πάτησε το πόδι του στο νερό, σαβουριάστηκε και του έπεσαν τα μανταλάκια. Ο Ιπποπόταμος έπεσε κάτω από τα γέλια, γιατί αυτό ήταν το καλύτερο τέλος που θα μπορούσε να σκεφτεί για το βιβλίο που έγραφε.

 

Η εξαφάνιση μιας κατσαρίδας, από τον Μ. Κ.

 Την προηγούμενη Δευτέρα ένα ταξίδι μετατράπηκε σε αστυνομική ταινία για μία οικογένεια. Διαβάστε πώς διηγήθηκε την περιπέτειά τους ο γιος της οικογένειας:

 «Μια μέρα πριν κάναμε τις κατάλληλες ετοιμασίες: βάλαμε σε μια μεγάλη τσάντα χάρτη, αλλαξιές, τρόφιμα, τσίχλες και θετική ενέργεια. Κλειδώσαμε το σπίτι και ξεκινήσαμε. Η διαδρομή με το αυτοκίνητο με πείνασε και έφαγα ένα σουβλάκι.

  Μόλις φτάσαμε στους Βούνους, συνάντησα τους φίλους μου. Ξεκινήσαμε λοιπόν, να ανακαλύπτουμε τις ομορφιές της φύσης. Μαζί  μου είχα και την κατοικίδια κατσαρίδα μου. Ένα ρυάκι κυλούσε και με το νερό  του πλύναμε τα πρόσωπά μας. Τα δέντρα ήταν πανέμορφα, πολλά λουλούδια διαφόρων ειδών είχαν φυτρώσει και βρήκαμε και μια πέτρα σε σχήμα κάστρου!

Κάποια στιγμή καταλάβαμε πως έλειπε η κατσαρίδα μας! Πανικοβληθήκαμε, αλλά η μαμά μου πρότεινε να την ψάξουμε. Ξαφνικά, ακούσαμε κάποιον να φωνάζει «Βοήθεια!» Κατευθυνθήκαμε προς εκείνον και τον βρήκαμε κατατρομαγμένος πάνω σε ένα δέντρο! Μας είπε πως είχε δει μια κατσαρίδα που του έκλεψε το φαγητό! Εμείς καταλάβαμε ότι αυτή ήταν η κατσαρίδα μας και όλοι  αρχίσαμε να την κυνηγάμε. Για να την πιάσουμε χρησιμοποιήσαμε μια απόχη πάνω σε ένα παιχνίδι γερανό. Ευτυχώς η αγωνία μας τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο».

 

 

Το ταξίδι  στη Μαδαγασκάρη,από την Να.Δ.

 Μια μέρα αποφάσισε ο μπαμπάς μου να πάμε στα Γιάννενα για να δούμε την γιαγιά μου. Ήταν πολύ μεγάλο ταξίδι αλλά, επειδή κοιμήθηκα δεν κατάλαβα για πότε φτάσαμε. Τέλος πάντων, που λέτε φτάσαμε και διαπιστώνω ότι κάτι μυρίζει ωραία. Μόλις μπήκα μέσα στο σπίτι είδα την γιαγιά μου να τσιγαρίζει βατραχοπόδαρα. Εγώ, όπως πάντα, τα έφαγα όλα και ήπια και ένα τσουβάλι νερό - μετά από 10 ώρες είχα διψάσει και εγώ!

Μετά από λίγες μέρες αποφασίσαμε να γυρίσουμε πίσω. Καθώς φεύγαμε, είδαμε μια αντιλόπη στον δρόμο. Μας σταμάτησε και εγώ βγήκα  έξω. Μου πρότεινε να με πάει μια βόλτα. Στη συνέχεια ανέβηκα στην πλάτη του και φύγαμε! Εγώ νόμιζα ότι με πήγαινε σπίτι αλλά έκανα μεγάλο λάθος. Τελικά με πήγε στη Μαδαγασκάρη!

Ήταν καταπληκτικά εκεί, όμως άκουσα κάτι αγριοφωνάρες που μου πήραν τα αφτιά. Ήταν λεμούριοι που γλεντούσαν. Πλησίασα τη γιορτή τους και με καλωσόρισαν. Μου πρόσφεραν ανθρακικό. Οι άλλες αντιλόπες ότι ήταν παραδοσιακό να πίνουν ανθρακικό, οπότε ήπια και έγω. Στο τέλος μέθυσα και κατέληξα στην Μαγαδασκάρη να πίνω ανθρακικό με τα αντιλόπια και να τραγουδάω μαζί τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων