Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Βιβλιοπαρουσιάσεις Δ1

Τα παιδιά του Δ1 με αφορμή την ημέρα παιδικού βιβλίου (2 Απριλίου) διάβασαν και σας προτείνουν βιβλία. Οι παρουσιάσεις δημιουργήθηκαν μέσα από την πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης e class.


Τίτλος: Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες, από την Μ.Κ..

Όνομα συγγραφέα:Ρομάνο Σκάρπα.
Εκδοτικός οίκος: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Ήρωες:Σκρουτζ Μακ Ντακ,Ντόναλντ Ντακ.

            Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ το πιο πλούσιο παπί της Λιμνούπολης βάζει ενα στοίχημα με έναν τραπεζίτη του πως θα κάνει το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες. Ακούστηκε παντού ώσπου βγήκε και στις εφημερίδες. Ο ανιψιός του Σκρουτζ ,οΝτόναλντ, πήρε την εφημερίδα και διάβασε τι έγινε, βιαστικός τότε έτρεξε στον θείο του να τη δείξει αλλά την είχε ήδη διαβάσει. Το επόμενο πρωί, ξημερώματα ο Σκρουτζ με τον Ντόναλντ ξεκίνησαν για το μεγάλο ταξίδι που τους περίμενε. Εμένα μου άρεσε πολύ το βιβλίο και το συστήνω σε όλα τα παιδιά να το διαβάσουν.


Από την Να. Δ. 

Από την Ν. Α.

Από την Δ.Κ.

Από τον Γ.Κ.


Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι τα Ψηλά Βουνά του Ζαχαρια Παπαντωνίου που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1918 για τη Γ΄ τάξη του Δημοτικού. Οι ήρωες είναι οι μαθητές της Στ΄ τάξης που πείθουν τους γονείς τους να τους αφήσουν να περάσουν το καλοκαίρι τους στο βουνό. Εκεί να μάθουν να κατασκευάζουν δρόμους, να συνεργάζονται, θα γνωρίζουν ντόπιους, θα προστατέψουν το δάσος, θα αγαπήσουν τη φύση και τα ζώα.

Ο αγαπημένος μου ήρωας ήταν ο Αντρέας, γιατί έδινε πάντα λύσεις και αντιμετώπιζε πάντα τις δυσκολίες. Προτείνω να το διαβάσετε γιατί είναι μια περιπέτεια.
 

 Aπό τον Π.Μ.

Το βιβλίο που θα σας παρουσιάσω έχει τον τίτλο "Σταυραετοί της Λευτεριάς" και αποτελείται από 35 ηρωικά διηγήματα που μιλάνε για την ιστορία της Ελλάδας του 1940. Το βιβλίο το έχει γράψει ο Τάσος Παπαποστόλου, ο οποίος γεννήθηκε στον Άγιο της Αιδηψού από φτωχή αγροτική οικογένεια. 

Τα 35 ηρωικά διηγήματα "Σταυραετοί της Λευτεριάς" είναι παρμένα απ΄την ενωμένη Εθνική μας Αντίσταση κατά των Ιταλών, Γερμανών και Βούλγαρων κατακτητών την περίοδο 1941-1944. Είναι όλα ζωντανά και αληθινά, όπως και όλα τα γραπτά του συγγραφέα.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων