Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Ζωγράφοι του ήλιου - απολογισμός



Μία από τις πιο συγκινητικές δράσεις του προγράμματος διοργάνωσαν τα παιδιά του Δ1 τμήματος του 10ου Δημοτικού σχολείου Χαλκίδας, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Στη μνήμη του φίλου τους Αλέξανδρου Δαρδώνη προσκάλεσαν συμμαθητές τους από όλα τα σχολεία της πόλης να συμμετάσχουν σε ένα μαραθώνιο ζωγραφικής για τα παιδιά που νοσηλεύονται στα ογκολογικά νοσοκομεία της Ελλάδας και της Αγγλίας.
Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν 7 σχολεία και συγκεντρώθηκαν πάνω από 900 ζωγραφιές. Την ημέρα της δράσης στο σχολείο μας φιλοξενήθηκαν τα παιδιά της Γ τάξης 12ου Δημοτικού μαζί με τη δασκάλα τους, η οποία είχε μαθητή τον Αλέξανδρο. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης φρόντισαν να ενημερώσουν όλα τα τμήματα για το θέμα της ζωγραφιάς και τον ιδιαίτερο σκοπό της, να τους δώσουν οδηγίες, να συγκεντρώσουν, να ταξινομήσουν και να παραδώσουν τα έργα στην μητέρα του Αλέξανδρου. Φυσικά δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν με μία επιστολή όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.
Ζωγράφισαν:
10ο δημοτικό Χαλκίδας
12ο δημοτικό Χαλκίδας
4ο νηπιαγωγείο Χαλκίδας
Δημοτικό Αμαρύνθου
2ο δημοτικό Ψαχνών
14ο δημοτικό Χαλκίδας
Φροντιστήριο ξένων γλωσσών Μαρίας Κοκκώνη (Λέρος)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων