Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Αποκριάτικο εργαστήριο βιβλιοφιλίας

      

Ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε τις Απόκριες είναι διαβάζοντας, ζωγραφίζοντας και χορεύοντας!  Αυτό σκέφτηκαν οι εθελοντές της Β΄ τάξης και αποφάσισαν να στήσουν ένα αποκριάτικο εργαστήρι βιβλιοφιλίας. Επισκέφθηκαν, λοιπόν, το 4ο νηπιαγωγείο Χαλκίδας για να δείξουν στους μικρούς τους φίλους πώς γίνεται  να ζωντανέψει ένα βιβλίο μπροστά στα μάτια τους.
  
  Αρχικά, έγινε η γνωριμία των παιδιών κι έπειτα  με αυτοσχεδιασμούς και διαδραστικό τρόπο οι εθελοντές διηγήθηκαν την ιστορία του Αρλεκίνου από το ομώνυμο βιβλίο της Ζωρζ Σαρή. ακολούθησε ανάγνωση και παράλληλη δραματοποίηση του παραμυθιού 'Αρλεκίνος'. Έπειτα, όπως οι μασκαράδες στη Βενετία, χόρεψαν και διασκέδασαν όλα μαζί με αποκριάτικα τραγούδια!
 
  Το δεύτερο μέρος του εργαστηρίου περιελάμβανε κατασκευές και ζωγραφική. Αφού χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, επέλεξαν την κατασκευή τους. Η πρώτη ομάδα επέλεξε να ζωγραφίσει τον ήρωα του παραμυθιού, τον 'Αρλεκίνο'. Η δεύτερη ομάδα θέλησε να τον σχεδιάσει και να χρωματίσει τη στολή του σε χαρτί του μέτρου. Η τρίτη ομάδα έφτιαξε ένα παζλ με τους πολύχρωμους ρόμβους της στολής και το συναρμολόγησε!
  Χρειάστηκαν χρώματα, πινέλα, χαρτί, όρεξη και πολλή φαντασία! Οι μαθητές της Β΄και του Νηπιαγωγείου ήρθαν κοντά, συνεργάστηκαν, διασκέδασαν, δημιούργησαν και όλα αυτά με ένα παραμύθι!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων