Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Εκδήλωση για την ανακύκλωση


Το σχολείο μας έλαβε πριν λίγο καιρό μία χορηγία στο χορηγία επαναχρησιμοποιούμενων μπουκαλιών στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος "Νοιάζομαι και Δρω". Τα μπουκάλια μοιράστηκαν στο σύνολο των μαθητών του σχολείου στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης για την ανακύκλωση και ειδικότερα για την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για τη μείωση χρήσης του πλαστικού στην καθημερινή μας ζωή.

Δείτε τι έγραψαν τα παιδιά σχετικά με την εκδήλωση:

"Τα μαγικά μπουκάλια  της βοήθειας"

Τα μπουκάλια είναι μαγικά, γιατί μας βοηθούν να βοηθάμε το περιβάλλον. Μας τα χάρισαν γιατί με το πρόγραμμα Νοιάζομαι και Δρω βοηθήσαμε τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

       
       Σήμερα οι εθελοντές της Β΄και της Γ΄2 τάξης μάς παρουσίασαν μία εκδήλωση για την ανακύκλωση. Μας έδειξαν τρόπους να μειώσουμε τα σκουπίδια μας κι έτσι να σεβόμαστε  τη φύση.
Μάθαμε καινούργια πράγματα, όπως ότι τα καλαμάκια δεν ανακυκλώνονται και ότι κάνουμε οικονομία στην ενέργεια με την ανακύκλωση. Στο τέλος μάς μοίρασαν μπουκάλια πολλαπλών χρήσεων από το πρόγραμμα Νοιάζομαι και Δρω.
Ρεύματα Εθελοντισμού 3 
(Γ'1)


Μου έκανε εντύπωση ότι

  • τα πιο πολλά σκουπίδια μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για κάτι άλλο (Ν.Δ.)
  • τα σκουπίδια ζουν πάαααρα πολλά χρόνια (Γ.Κ.)
  • πλέον στο σχολείο όλοι κάνουν ανακύκλωση (Ν.Α)
  • τα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια δεν χρειάζεται να τα πετάμε (Μ.Κ.)
  • ότι σώζουμε 20 δέντρα ανακυκλώνοντας 1 τόνο χαρτί (Κ.Μ.)
  • ότι τα πλαστικά καλαμάκια δεν ανακυκλώνονται (Αυτό έκανε εντύπωση σε όλους!)



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων