Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Η Β΄ τάξη και τα φυτά



Φέτος η Β' τάξη ασχολήθηκε με τα φυτά. Γνωρίσαμε τα είδη των φυτών: πόες, θάμνοι, δέντρα. Χωρίσαμε τα δέντρα σε φυλλοβόλα και αειθαλή. Είδαμε βίντεο και εικόνες με φυτά του τόπου μας. Περιγράψαμε  τα χαρακτηριστικά ενός φυτού. Είδαμε το παραμύθι: " το δέντρο που έδινε" και το παίξαμε παντομίμα. Μάθαμε πως για να αναπτυχθούν τα φυτά χρειάζονται νερό, χώμα και ήλιο και φτιάξαμε ένα κολλάζ. Ανακαλύψαμε τι μας προσφέρουν.

   Έπειτα διαλέξαμε ένα λουλούδι, το τριαντάφυλλο.Πρώτα το περιγράψαμε και μετά το ζωγραφίσαμε.Όλοι μαζί γράψαμε ένα παραμύθι, το δραματοποιήσαμε και το εικονογραφήσαμε!
    Στη συνέχεια γίναμε μικρά σποράκια μέσα στο χώμα..Βγάλαμε ρίζα, βλαστό και ανθίσαμε. Στο τέλος γίναμε πάλι σποράκια και πέσαμε στο χώμα, για να συνεχιστεί ο κύκλος της ζωής!
    Χωριστήκαμε σε 2 ομάδες. Η 1η ομάδα σχεδίασε τον κύκλο της ζωής του φυτού, ενώ η 2η ομάδα σχεδίασε τα μέρη του φυτού: τη ρίζα, τον βλαστό, τα φύλλα, τον καρπό και τα άνθη και είπε σε τι χρησιμεύουν με τη βοήθεια παρομοιώσεων!
   Είδαμε τα βήματα για να φυτέψουμε μια γλάστρα. Στο σπίτι φυτέψαμε φακές ή φασόλια και τα φέραμε στην τάξη.Τα παρατηρήσαμε με ενθουσιασμό να βγάζουν ρίζες και να ανθίζουν!
   Είμαστε έτοιμοι για την επόμενη δράση μας " τα θαμνο-φυτέματα'' στον κήπο του σχολείου μας!
Η δασκάλα της τάξης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων