Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Μια όμορφη δημιουργία για την Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

 

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού (6 Μαρτίου) η μαθήτρια της Ε’ τάξης, Παναγιώτα. Λ., έφτιαξε μία ιστορία με πέντε ήρωες – φίλους : τον Μαγκάκη, την Ομορφούλα, τον Νικήτα, την Ευσωμούλα και τον Ασχετούλη. Τη διάβασε στους συμμαθητές της και τους πρότεινε να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ηρώων της.  Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, τους πέντε μας ήρωες…
  • Ασχετούλης: Άσχετος/η δεν είναι αυτός/η που είναι άσχετος. Εάν οι άλλοι σε λένε «άσχετο/η» εσύ μην τους πιστέψεις γιατί μόνο εσύ ξέρεις τον εαυτό σου καλύτερα από όλους!
  • Ευσωμούλα: Δεν έχει σημασία αν είσαι εύσωμος/η ή λιγνός/ή και οι άλλοι σε κοροϊδεύουν για την παχυσαρκία σου. Εσύ μην εκνευριστείς και βρίσεις. Κράτα τη ψυχραιμία σου!
  • Νικήτας: Νικητής/τρια δεν είναι αυτός/ή που κλέβει για να βγει πρώτος/η. Νικητής/τρια είναι αυτός/ή που βγαίνεις 1ος , 2ος, 3ος με την προσπάθειά του!
  • Ομορφούλα: Όμορφη δεν είναι αυτή που βάζει φουστάνια, κραγιόν και γόβες ή βράκες. Σημασία δεν έχει να είσαι όμορφος/η αλλά καλός άνθρωπος!
  • Μαγκάκης: Μαγκιά δεν είναι να βρίζεις, να χτυπάς και να κάνεις τατουάζ. Μαγκιά έχεις όταν δεν βρίζεις και είσαι συνεπής!
Η εκπαιδευτικός της τάξης






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων