Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Κάνε το καλό και ...βγάλτο από τον γιαλό!

Η ομάδα «Ρεύματα Εθελοντισμού» του σχολείου μας σε συνεργασία με το ειδικό νηπιαγωγείο Χαλκίδας και το κέντρο καταδύσεων Thalassa Diving Academy υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού προστασίας των ωκεανών και της υδρόβιας ζωής #ProjectAwareFoundation και το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, πραγματοποίησε εθελοντικό καθαρισμό βυθού και ακτής στην Παραλία Σουβάλα στη Χαλκίδα, την Τρίτη 22/05/2018.
Δύο ομάδες δράσεις, μια ομάδα επιφανείας- ακτογραμμής, αποτελούμενη από τα παιδιά των σχολείων, τους γονείς και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς,  και μια ομάδα βυθού με δύτες καθάρισαν τον βυθό και την ακτή συμμετέχοντας ενεργά για ένα καθαρότερο περιβάλλον. Οι μικροί εθελοντές ανέλαβαν τον καθαρισμό της ακτής, τη διαλογή και την καταμέτρηση τον απορριμάτων.

Συνέλεξαν
Πλαστικά 365 τεμάχια μπουκάλια και σακούλες Χαρτιά 110 τεμάχια Αλουμίνια 165 τεμάχια Φελιζολ 7 τεμάχια από σπασμένα ψυγεία και πολλά τρίμματα.
Την δράση υποστήριξε ο Δήμος Χαλκιδέων, τον οποίο οι διοργανωτές ευχαριστούμε θερμά.

Στο τέλος της δράσης τα παιδιά του σχολείου μας παρουσίασαν με παντομίμα και αφήγηση το παραμύθι "Μια τρελούτσικη παρέα" το οποίο είχαν γράψει οι μαθητές της Β΄ τάξης για να το χαρίσουν στα παιδιά τουΝηπιαγωγείου. Το παραμύθι αυτό είναι το δεύτερο που δημιουργούν και χαρίζουν για την ακουστική βιβλιοθήκη του σχολείου των φίλων τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

Βραβείο στο Διαγωνισμό STAR Κεντρικής Ελλάδας

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024