Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Μια περιπέτεια στις πιο παράξενες χώρες του κόσμου!

Τα παιδιά της Ε' τάξης, την ώρα των Εικαστικών, με πολλή φαντασία και λίγα σκισμένα χαρτιά δημιούργησαν φανταστικούς ήρωες κι έγραψαν μια ιστορία. Πρώτα, πήραν μια κόλλα Α4 και την έσκισαν τυχαία και ακανόνιστα. Έπειτα, παρατήρησαν το σχέδιο του χαρτιού που απέμεινε και προσπάθησαν να φανταστούν με τι έμοιαζε. Αφού βρήκαν με τι έμοιαζε το σχέδιο τους, το χρωμάτισαν ανάλογα, το κόλλησαν σε μια καθαρή κόλλα Α4 και συμπλήρωσαν το περιβάλλον της εικόνας.Τέλος από τα σχέδιά τους εμπνεύστηκαν μια φανταστική ιστορία.



 Μια περιπέτεια στις πιο παράξενες χώρες του κόσμου!

  Η Ειρήνη κοιμόταν γαλήνια στο μικρό της κρεβατάκι στο δωμάτιο του σπιτιού της. Ξαφνικά, ξύπνησε από ένα παράξενο όνειρο. Ονειρεύτηκε ότι της μιλούσε ένας νάνος. Ο νάνος της είπε πως αν ήθελε να βρει τη φίλη της την Άννα,θα έπρεπε να ταξιδέψει στις πιο παράξενες χώρες του κόσμου. Χωρίς σταματημό, η Ειρήνη έφτιαξε ένα διαστημόπλοιο κι ένα καράβι για τα ταξίδια της.
   Ακολουθώντας τις οδηγίες του νάνου, η Ειρήνη ξεκίνησε το ταξίδι της με το καράβι της στη θάλασσα. Ο καιρός ήταν καλός και αποφάσισε να βουτήξει στο νερό. Κολυμπούσε ανέμελη, όταν ξαφνικά είδε έναν τεράστιο καρχαρία να την κυνηγάει. Κολύμπησε όσο πιο γρήγορα μπορούσε, μέχρι που κατάφερε να ξεφύγει! Συνέχισε να κολυμπάει χωρίς να φοβάται πια. Όσο πιο βαθιά πήγαινε τόσο πιο πολλά έβλεπε στο βυθό της θάλασσας. Αυτό που την εντυπωσίασε περισσότερο ήταν ένα σφουγγάρι που μιλούσε, ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης. Αφού μίλησαν για αρκετή ώρα, η Ειρήνη ανέβηκε ξανά στη βάρκα της και επέστρεψε στη στεριά.
   Ο δεύτερος προορισμός, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του νάνου, ήταν ο βόρειος πόλος. Η Ειρήνη μπήκε στο διαστημόπλοιό της και ξεκίνησε το ταξίδι της. Μόλις έφτασε εκεί, το πρώτο πράγμα που αντίκρισε ήταν ένας άγριος πιγκουίνος που έτρωγε ένα ψάρι. Επειδή δεν άντεχε να βλέπει αυτό το θέαμα έφυγε γρήγορα.
   Τελευταίος προορισμός της Ειρήνης ήταν η Χώρα των Ζώων. Μια χώρα με πολλά έλατα και διάφορα περίεργα ζώα. Η Ειρήνη εντυπωσιάστηκε από τα μαύρα κοράκια κι από έναν τεράστιο σκαντζόχοιρο! Περπάτησε για αρκετή ώρα. Ξαφνικά, άκουσε μια φωνή! Ήταν η Άννα που τη φώναζε από μακριά.
- Τι κάνεις εδώ, Ειρήνη;
- Ήρθα να σε βρω! Μου έλειψες πολύ! Μα τι κάνεις εδώ;
- Είναι μεγάλη ιστορία! Πάμε πίσω στο σπίτι μας και θα σου τα πω όλα!
   Έτσι οι δυο φίλες ξαναβρέθηκαν μετά από πολύ καιρό και δεν αποχωρίστηκαν η μια την άλλη ποτέ ξανά.






Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων