Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

Η ομαλή μετάβαση στην Α΄ Δημοτικού - ενημερωτική συνάντηση γονέων

 Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που θα φοιτήσουν το επόμενο σχολικό έτος στην Α΄τάξη με θέμα την "Ομαλή μετάβαση των μαθητών του νηπιαγωγείου στην Α΄ δημοτικού".


Ομιλήτριες ήταν οι δασκάλες της πρώτης, δεύτερης και Στ΄ τάξης του σχολείου, μας κες Μαρία Γλυμακοπούλου, Μαγδαληνή Μαμασούκα και Αργυρώ Πουρσανίδου αντίστοιχα.
Οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν στους γονείς τη φιλοσοφία και τους στόχους (σε ψυχοκοινωνικό επίδπεδο) του σχολείου μας για την υποδοχή των μικρών μαθητών της πρώτης τάξης, καθώς και τη μεθοδολογία με την οποία επιτυγχάνονται οι στόχοι αυτοί. Μέσω παραδειγμάτων και αποσπασμάτων δειγματικών διδασκαλιών της προηγούμενης χρονιάς ανέλυσαν τα βασικά στάδια της πορείας προσαρμογής του μικρού μαθητή στη νέα σχολική πραγματικότητα του Δημοτικού σχολείου.

Στη συνέχεια ακολούθησε μία ιδιαιτέρως επικοιδομητική συζήτηση με τις ομιλήτριες και τον υπεύθυνο του τμήματος ένταξης του σχολείου, κο Ευάγγελο Ψυχογιό, στην οποία οι γονείς είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την ερχόμενη σχολική χρονιά.