Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Εκπαιδευτική εκδρομή στους Καθενούς - Έρια



Στις 2 Απριλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στους Καθενούς Ευβοίας.
Επισκέφθηκαν τον χώρο του εκπολιτιστικού συλλόγου του χωριού, όπου οι υπεύθυνες τους μίλησαν για την ιστορία του τόπου τους και τον τρόπο ζωής των κατοίκων της περιοχής  - και γενικότερα της Εύβοιας - του 19ου και αρχών του 20ου αιώνα. Έπειτα τους παρουσίασαν τοπικές παραδοσιακές ενδυμασίες καιτην διαδικασία ύφανσης σε παραδοσιακό αργαλειό. Τα παιδιά έκαναν διάφορες ερωτήσεις και είχαν την ευκαιρία να υφάνουν ένα μέρος δικού τους υφάσματος.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την εκκλησία του χωριού, όπου είδαν την παλιά βυζαντινή εικόνα της Παναγίας, η οποία θεωρείται κειμήλιο, και η εξόρμησή τους έκλεισε με επίσκεψη στη Μονή Εριών και πεζοπορία δίπλα στους καταρράχτες της περιοχής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων